DA LI BI PATRIJARH PAVLE TREBALO DA POSTANE SVETAC? Zbog ove fotografije tviteraši smatraju da NIJE ZASLUŽIO (FOTO)

svetac

Foto: spc.rs

Mnogi smatraju da sledeći svetitelj SPC treba da postane počivši patrijarh Pavle. Pavle je bio poglavar SPC i još za života stekao je epitet svetog čoveka. 

Patrijarh Pavle je bio izuzetno poštovan među vernicima. O njegovim dobrim delima se i danas se govori, a da li će na kraju biti proglašen za sveca, znaće se na prolećnom zasedanju Svetog arihijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve.

Jedna od glavnih tema najverovatnije biće upravo kanonizacija patrijarha Pavla.

Ipak, ima onih koji smatraju da patrijarh ne zaslužuje da bude svetac. Naime, jedan korisnik Tvitera napisao je da vođen svojom savešću, takvoj inicijativi ne želi da pruži podršku, a objavio je i dve fotografije, koje su verovatno i povod za takav stav.

Na fotografijama je patrijarh Pavle u društvu Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

NARODNI OBIČAJI I VEROVANJA ZA VASKRS: Evo šta treba da uradite na ovaj praznik za dobrobit cele porodice!

“Povodom inicijative da Patrijatrah Pavle bude proglašen za Sveca… Ne, nije zaslužio…! Pa, otpracajte, blokirajte… Moj Bog je moja Savest.. – napisao je korisnik ove društvene mreže.


Koji je vaš stav?

NARODNI OBIČAJI I VEROVANJA ZA VASKRS: Evo šta treba da uradite na ovaj praznik za dobrobit cele porodice!

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)

1 Comment on "DA LI BI PATRIJARH PAVLE TREBALO DA POSTANE SVETAC? Zbog ove fotografije tviteraši smatraju da NIJE ZASLUŽIO (FOTO)"

  1. Prvo bi trebao Nikola Tesla biti kanonizovan u sveca SPC jer ON (Nikola Tesla) je svetac u svakom pogledu, ali, obzirom da ovaj (sadašnji) majmun i lopov, koji je (navodni) nekakav “poglavar” SPC (Irinej Gavrilović) smatra da Tesla “nije nikakav čudotvorac” (a hteo je da pepeo Nikole Tesle bude sahranjen ispred hrama SS) onda je apsolutno nebitno da li će biti pok. patrijarh Pavle kanonizovan u sveca ili ne! SPC ima i tako veoma sumnjive ličnosti za neke “svece” (kao što je izvesni Nikolaj Velimirović a evo i sadašnji ovaj “patrijarh” je lopov u svakom pogledu, veliki parazit, štetočina i zlikovbac!

Comments are closed.