ČEKA NAS DUGA ZIMA: Doktor Nestorović ima dobar SAVET ZA SVE! (INFO)

doktor

dr Branimir Nestorović, Foto: Printscreen, Objektiv
/Facebook

Pulmolog doktor Branimir Nestorović prokomentarisao je aktuelnu situaciju vezanu za korona virus

Ne možemo da imamo kreveta koliko ima bolesnika.

Fokusirani pristup najtežim pacijentima, a lakše da rasteretiš. Privatni sektor je zaradio veliki novac, mogli su malo da doprinesu.

Moralo je da se interveniše, da se spreči. Suština je da se fokusiramo na one koji mogu da umru – rekao je Nestorović u gostujuí u “Jutru” na Prva TV.  On je rekao da svet očekuje duga i hladna zima, pre svega u ekonomskom smislu.

– Čeka nas period u kom moramo da razmišljamo da pronađemo ravnotežu između virusa i ekonomije i sviđa mi se šta radimo. Mi smo najotvorenija država u Evropi.

Pred kraj gostovanja je u novogodišnjem duhu pričao o svemu šta mu je burna 2020. lepo donela i odnela.

Na interesantan način je napravio digresiju, uporedivši smrtnost tokom opsade Lenjingrada, sadašnjeg Sankt Petersburga, tokom Drugog Svetskog rata i koronavirusa:

– Uzela mi putovanja, kafane, muziku,… Otišao sam u penziju, to mi je lep trenutak, Moja poruka je uvek ista: Zamislite opsadu Lenjingrada od 4 godine, pa su ljudi preživeli.

Ovo nije ni izbliza tako. Verujem da je bilo masovnih medija i više bi ih poumiralo. Moja poruka je da žive da uživaju u životu, da prestanu da se brinu virusima, nego da se bave svojim životom

 

Dnevne.rs, Tv Prva