BUDITE ORIGINALNI: Jedan tradicionalni i jedan SASVIM NOVI način farbanja jaja! (VIDEO) (UPUTSTVO)

farbanje

Foto: printskrin

U vašu šarenu kolekciju Uskršnjih jaja pripremljenih na različite načine obavezno morate da uvrstite i ova dva.

Kako se Uskrs približava, raste tenzija oko pripreme praznične trpeze, a glavna okupacija svih domaćica jeste kako da ukrase jaja.  Donosimo vam još dva načina pripreme Uskršnjih jaja, prvi je veoma popularan kod žena, dok će vas drugi potpuno oduševiti.

Ofarbajte jaja LAKOM ZA NOKTE: Najšarenija dekoracija koju ste ikad videli (UPUTSTVO) (VIDEO) (FOTO)

1. Jaja ukrašena listovima biljaka

Pre nego što se upustite u avanturu, prošetajte po svojoj bašti i dvorištu i uberitelistove biljaka koji vam deluju zanimljivo i za koje mislite da će lepo izgledati kao šara na jajetu. Pored listova, potrebne su vam i najlon čarape, kao i konac.

[adsenseyu1]

Uzmite list, stavite na jaje, a onda čarapom obmotajte oko njega i sa zadnje strane vežite koncem. Postupak ponovite nekoliko puta, koliko god imate mesta na čarapi, a zatim spustite jaja u vodu sa bojom i kuvajte ih 5-7 minuta.

Kada budu kuvana, izvadite ih na površinu i pažljivo nožem isecite čarapu, a onda ih premažite uljem.

2. Jaja sa slomljenom ljuskom

Ovakva jaja pripremaju se u Kini za Novu godinu, a mi vam donosimo recept kako da i vi osetite deo kineske praznične radosti.

[adsenseyu1]

Za početak pripremite tvrdo skuvana jaja, a kada se ohlade, zadnjim delom kašikenežno slomite ljusku svuda okolo. Vodite računa da vam ljuska ne otpadne, a što više lupate, šare će biti složenije.

U posudu u koju ste ih kuvali, opet ih vratite i ubacite ostale sastojke (3/4 šolje soja sosa, 2 zvezdice anisa, 2 kašike crnog čaja, štapić cimeta, kašičicu šećera, kašiku bibera u zrnu Sečuan, 2 trake sušene kore mandarine).

Kada voda proključa, smanjite temperaturu, kuvajte 40 minuta, a onda pokrijte poklopcem i ostavite da prenoći.

Rezultat će vas oduševiti!

(Dnevno.rs)