BRUKA I SRAMOTA! Poslanica pokušala da kritikuje Krivokapića, bolje da nije! (VIDEO)

cg

Foto: Youtube/Skupština Crne Gore

Poslanici Skupštine Crne Gore nastavili su danas raspravu o programu i sastavu vlade mandatara Zdravka Krivokapića, a među poslanicima koji su obeležili dan je i Draginja Vuksanović Stanković iz Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP)

Ona je napravila lapsus zbog čega je brzo završila na društvenim mrežama.

“Ko piše zakon o seksualnoj… o sekularnoj državi”, pogrešila je poslanica, ali se brzo ispravila.Ipak, to nije promaklo gledaocima koji su odmah započeli niz šala na njen račun. Inače, Draginja Vuksanović Stanković je poručila Krivokapiću da on nije “srpski kralj i da Crna Gora nije srpska država”.

PROČITAJTE JOŠ  ZA GASTARBAJTERE KOJI NE PLATE POREZ KAZNA I DO 1.300 EVRA: Građani Srbije koji rade u inostranstvu mogu da budu i krivično gonjeni (INFO)

“Ovo nikada neće bi srpska zemlja, ni srpska država, ovo je Crna Gora i crnogorska država”, navela je Vuksanović Stanković.

Ona je pozvala mandatara da ne vraća Crnu Goru u srednji vek tako što će da kleči i da ljubi ruke popovima.

“Ovo je vlada sa programom četiri ‘S’, a to vam nećemo dozvoliti”, navela je.

Dodala je da “SDP i kada je bila u vlasti glasala za sve što je u interesu građana i ubuduće će glasati za sve što je u interesu građana”.

“Ne mogu a da ne završim diskusiju sa onim što smo čuli od evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija.

Dobro je da je dobio knjige od članova Predsedništva SDP-a. Kad neko ima znanje nema potrebu da viče, galami, prči. Bolje bi bilo Varheljiju da se manje prčio, a više pročitao o istoriji Crne Gore.

Biti na tako važnoj poziciji, a ne znati osnovne lekcije o istoriji Crne Gore je zastiđe za one koji su ga predložili. Ne postoji evropski zvaničnik kojem ćemo dozvoliti da poništava istoriju Crne Gore i ovog naroda”, poručila je u slikovitom obraćanju

Drugi dan parlamentarne rasprave o ekspozeu mandatara Zdravka Krivokapića i predlogu nove vlade na samom početku je obeležila oštra polemika predsednika GP URA Dritana Abazovića sa članovima opozicionog DPS, nakon što ih je optužio da su tokom 30 godina vlasti “pokrali zemlju”.

I u današnjoj raspravi ekspoze mandatara kritikovali su i predstavnici opozicije, ali i parlamentarne većine, koja je najavila da će podržati predlog mandatara za sastav vlade samo zato što u njoj nema DPS-a.

 

Dnevne.rs, Vijesti.me