BOL, SUZE, SEDATIVI: 3 dana po izlasku iz kome pevač Darko Lazić ZBUNJEN I UPLAŠEN, tek sad shvata kakvu je nesreću čudom preživeo (INFO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Pevač Darko Lazić koji je u utorak doživeo saobraćajnu nezgodu nakon koje su mu konstatovane brojne povrede, pre dva dana izašao je iz kome, a tek danas je postao svestan gde se nalazi i šta mu se zapravo dogodilo, kako saznajemo od izvora iz bolnice KBC Zemun gde je pevač smešten na intenzivnom odeljenju.

– Darko je budan i svestan, jeca i boli ga, te mu sestre s vremena na vreme daju sedative. Kada njihovo dejstvo popusti, na intenzivnoj nezi gde leži čuju se njegovi jauci. Darko spava, bunca, pomalo priča kroz masku i potresen je zbog svega što se desilo. Čini se da je on tek sad svestan stanja u kojem se nalazi i situacije koja ga je zadesila. Sledi mu dug oporavak i prvi trenuci mu sigurno nisu laki što se i vidi po njegovim reakcijama. Zbunjen je i uplašen – kaže za “Blic” izvor iz bolnice.

Otkako su ga probudili iz veštačke kome, lekari u KBC Zemun čekaju da se stanje sa Darkovim unutrašnjim organima potpuno stabilizuje. Kako je rekao doktor iz ove bolnice, Darkov organizam je veoma jak i ozdravljenje pripisuje njegovoj mladosti.

– Mnogo je bolje ovih dana, mlad je i zato oporavak ide sve bolje i bolje. Pluća nam ne prave problem, verujte da su pluća manji problem. Mi čekamo da se stanje sa unutrašnjim organima stabilizuje, a čim se to dogodi, on će doći u dobro stanje. Organizam je veoma jak – rekao je za “Blic” doktor iz KBC Zemun.

Kada su ga probudili z veštačke kome, Lazić je u početku imao i usnoždrelni tubus koji su mu izvadili, a sada diše uz pomoć maske, po poslednjim informacijama, traži hranu.  Darko je doktorima tražio da jede i za sada mu daju supice i tečnu hranu, te su mu objasnili da mora malo da pričeka – kaže za “Blic” izvor iz bolnice.

JUGONOSTALGIČNI NOVAK ZAPEVAO U PARIZU: Ovako Đoković izvodi hit Bijelog dugmeta! Ne smete propustiti (VIDEO)

Darka Lazića roditelji dnevno posećuju čak i do tri puta s obzirom na to da se tri puta na dan održava konzilijum za bolesnike koji leže na intenzivnoj nezi. Roditelji i verenica, Marina Gagić, i danas su ga posetili, ali nisu želeli da govore o njegovom stanju i nastavku lečenja.

Na pitanje da li sve više govori, Darkova verenica, Marina Gagić je samo ćutke klimnula glavom.

Pevač je u 23. oktobra, utorak ujutru, doživeo tešku saobraćajnu nezgodu kada se četiri puta prevrnuo kolima i završio u livadi pored puta. Tome je prethodilo kočenje zbof kog je policija utvrdila da nije zaspao za volanom već da je vozio brzinom 150 kilometara na sat. Pevač je tri sata posle nereće imao više od 1.39 promila alkohola u krvi.

Lekari su prilikom prijema Darka u bolnicu utvrdili da ima podliv na glavi, povredu jagodice, devet slomljenih rebara, prelom butne kosti, kao i karlice.

Prva operacija koja mu je urađena bila je zbog unutrašnjeg krvarenja do kog je došlo, kada mu je izvađena i slezina. Bubrezi su mu radili smanjenim intezitetom zbog čega je bio na dijalizi, dok je transfuziju primio kada je imao unutrašnje krvarenje.

Sutra bi trebalo da u KBC Zemun dođu i lekari iz Instituta za ortopedsko – hirurške bolesti “Banjica” kako bi utvrdili stanje Darka Lazića i razmotrili eventualnu operciju ugradnje veštačkog kuka za koju se spominjalo da mu predstoji.

(Dnevne.rs /Izvor:  S. P., Blic)