BOG SVE ČUJE I VIDI! Adamović UVREDIO SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG, a sekund kasnije stigla ga je KAZNA (INFO)

manastir

Foto montaza: Dnevne.rs /pixabay

Na dan kada slavimo praznik posvećen Svetom Vasiliju Ostroškom podsetimo se jedne priče koja govori o njegovim čudotvornim moćima.

Za vreme austro-ugarske vladavine Bosnom i Hercegovinom 1895. godine veliki broj pravoslavnih vernika okupio se u Bileću, pred kancelarijom kotarskog predstojnika Adamovića.

Bilo je to jedino mesto gde su se mogle dobiti dozvole za odlazak u Crnu Goru, pod Ostrog, a bližio se dan Svetog Vasilija Ostroškog i vernici su hteli da budu tamo i u molitvi ga proslave.

Oko 9 časova izjutra, pirča kaže, iziđe Adamović na balkon uz koji su bile kamene stepenice. Pogleda okupljenu masu pa oštrim tonom naredi narodu da se raziđe. 

– Zalud me čekate! Ne dam vam propusnice za Ostrog! Zašto tamo idete, glupi narode, kad vam tamo nema ništa osim one suve trupine što su Crnogorci stavili u kovčeg i proglasili za sveca – objavio je.

SKANDAL NA RTS-u: Voditeljka u jutarnjem programu toliko se naljutila, da je UŽIVO svojoj ekipi rekla ovo! (VIDEO)

U tom momentu neki činovnok pozva Adamovića, a ovaj se nekako nespretno okrenu, saplete se i pade niz ono stepenište.

Slomio je nogu i lečio je čitava dva meseca u bolnici. Ipak, odmah sutradan je izdao naređenje da se svakome ko traži izda propusnica za odlazak pod Ostrog i da se i u buduće nastavi sa tom praksom.

I sam je kasnije poslao dobar prilog manastiru i zavetovao se da će to i ubuduće činiti svake godine.Jer, na svojoj koži se osetio moć Svetog Vasilija, a svoju nezgodu prepisao kazni Božijoj za psovanje Čudotvorca.

(N. D. Dnevno)