BOG JE POGLEDAO: Otkrivamo koliko će da traje OPORAVAK Nede Arnerić i sa kakvim TAČNO POSLEDICAMA se suočava!

glumica

Foto: Fonet

Kod konkretnog slučaja, velikom srećom nema neuroloških ispada, što znači da kičmena moždina nije niti oštećena, niti nagnječena – rekao je diplomirani fizioterapeut i kiropraktičar dr Vladan Jovićević

Diva i seks simbol jugoslovenskog glumišta Neda Arnerić, u nedelju je pala sa terase i tom prilikom zadobila ozbiljne povrede tri pršljena, zbog čega se spekulisalo da može da ostane invalid ili da čak podlegne zadobijenim povredama.

[adsenseyu5]

Prema našim saznanjima, srpskoj glumici prelomljeni su 6. vratni., 12. grudni i 1. lumbalni pršljenovi, a šta to znači prokomentarisao je naš čuveni diplomirani fizioterapeut ikiropraktičar dr Vladan Jovićević, vođa centra i direktor Doma zdravlja “West Medic”.

Foto: ncqeurope.com

– Kod konkretnog slučaja, velikom srećom nema neuroloških ispada, što znači da kičmena moždina nije niti oštećena, niti nagnječena. Ono što sledi je oporavak na ortopediji i kasnija rehabilitacija. Za sada se naravno ne obraća previše pažnje na verovatna oštećenja diskusa, koja će se izdefinisati u kasnijoj fazi oporavka. Tada će kvalitetna rehabilitacija biti od presudnog značaja za što potpuniji oporavak, koji može u najboljem slučaju da traje 3-4 meseca – rekao je on.

[adsenseyu1]

Jovićević je naglasio i da ovakav tip povrede najčešće dovodi do potpune ili delimične kvadriplegije(oduzetosti svih ekstremiteta) – ako je povreda moždine na nivou C6, ili paraplegije (oduzetosti donjih ekstremiteta) – ako je oštećenje na nivou T12 ili L1.

Da podsetimo, Neda Arnerić pala je sa svoje terase u Ulici Dubljanska na Vračaru, gde je prema rečima supruga prostrirala veš. Njen pad ublažio je limeni krov antikvarnice u prizemlju zgrade, odakle je hitno prevezena u Urgentni centar KCS.

(Telegraf.rs)