“BILA JE NASMEJANA, SREĆNA I KRENULA JE NA TRENING”: Tuga do neba u školi tinejdžerke koja je preminula nasred ulice (FOTO)

SMRT

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Osnovna škola “Aca Aleksić” iz Aleksandrovca zanemela je kada se pročula vest o smrti učenice M. Z. (14). U školskom dvorištu i učionicama muk i plač, a u zbornici nastavnici sa suzama održali su komemoraciju.

Njeni drugovi ispleli su venac u obliku srca. Fotografija preminule devojčice sa vencem u kosi uramljena je i postavljena pored buketa, a iznad nje su brojne uspomene, među njima i zajednički potpisi i poruke celog odeljenja.

Na jednoj od njih je i potpis devojčice koja je preminula u ponedeljak, nakon što je izgubila svest na putu, kada je krenula na trening. Kada su mi javili, samo sam se molila da nije tačno – kaže nastavnica fizike, razredni starešina Manda Knežević.Ona kaže da su se tog dana videle, i da je devojčica bila srećna i nasmejana.

– Svi su bili srećni, a ona, nasmejana, kao i uvek. Verujte da je nikada nisam videla namrštenu i neraspoloženu. Na svakoj njenoj fotografiji je osmeh – kaže ova nastavnica. Odlazak u porodicu predstavnika škole bio je veoma težak. Tu scenu zatekli smo i ispred kuće porodice, koja je zamolila za privatnost.

U 31. IZNENADA UMRLA na vrhuncu karijere: Iza sebe ostavila je supruga i malu ćerku (FOTO)

Kako su nam ispričali u školi, devojčica tog dana trebalo da se nađe sa drugaricama i da zajedno odu na trening odbojke. To je bila skoro svakodnevna praksa malih sportistkinja. A onda je devojčica nađena bez svesti. Prolaznik je odmah kolima prebacio do Doma zdravlja u Aleksandrovcu.

Pacijentkinja je hitno sanitetom u pratnji dva lekara i medicinskog tehničara transportovana do Opšte bolnice u Kruševcu, ali pokušaji reanimacije, na žalost, nisu dali rezultata. Više javno tužilaštvo u Kruševcu naložilo je obdukciju.

     

(Dnevne.rs /Izvor: N.B., Blic)