ANGELA MERKEL DOLAZI DANAS U SRBIJU: Obratite pažnju koju boju sakoa će nositi, evo zašto je to važno! (INFO)

kancelarka
Nemačka kancelarka Angela Merkel je uvek obučena isto – tu su pantalone ravnih nogavica i produženi sako koji se kopča na tri dugmeta, kratka kosa, diskretan nakit, neupadljiva šminka i ravne cipele.

Njen stil je čak i čuveni modni kreator Karl Lagerfild opisao kao „ok“.

Menja samo boje sakoa, u zavisnosti gde ide, sa kime se tog dana susreće i o čemu će razgovarati.

[adsenseyu1]

Ljubičasti i lila su za manje formalne sastanke, one na kojima nema teških tema.

Bež i belo, oblači kada želi da pošalje poruku mira, plavo kada treba da deluje ozbiljno, ali ne strogo kao u crnom, dok je zelena boja optimizma, ali i smirenosti, ravnoteže.

Kada je bila u poseti Grčkoj, imala je svetlo zeleni blejzer, za susret sa Obamom bež, u Japanu je bila u belom, acrvene, ljubičaste i žute sakoe oblači kada je kod kuće – u Nemačkoj.

Angela Merkel stiže u Beograd u sredu u popodnevnim satima, gde će boraviti dva dana, kada je očekuju susreti sa najvišim srpskim zvaničnicima.

[adsenseyu1]

Uveče će biti priređena večera, gde će se po nalogu premijera Aleksandra Vučića, služiti isključivo hrana i pića iz Srbije, od predjela, glavnog jela, deserta, do vina i vode.

Foto: ProfimediaFoto: Profimedia

 

Olbrajtova šalje poruke broševima

Medlin Olbrajt je najpoznatija političarka koja je skrivene poruke sagovornicima pokazivala raznim broševima.

„Neke broševe je nosila iz političkih, a neke iz ličnih razloga. Iz političkih razloga, najpoznatiji je primer broša u obliku zmije. Posle prvog sastanka sa Sadamom Huseinom, čula je da je izjavio da je slična opasnoj zmiji. Na drugom sastanku sa njim, Medlin Olbrajt je nosila broš u obliku zmije.

Verujem da taj primer postavlja osnovu celoj zbirci njenih broševa“, kaže direktorka izložbe Olbrajtovih broševa.

(Kurir)

1 Comment on "ANGELA MERKEL DOLAZI DANAS U SRBIJU: Obratite pažnju koju boju sakoa će nositi, evo zašto je to važno! (INFO)"

  1. Dragutinovic | 8. јула 2015. at 17:22 |

    Ovo je Djavo,ovo nije ljudsko bice

Comments are closed.