AMERIKANCI SU POKUŠALI DA UBIJU ALEKSANDRA VUČIČA?! Tajna koja se čuvala 20 godina

huligani

Foto: Printscreen/TV Pink

Aleksandar Vučić predsednik Srbije i lider SNS-a, srećnom slučajnošću je za dlaku izbegao smrt u noći kada je bombardovana zgrada RTS-a. Američka televizija Si-En-En zakazala mu je intervju baš u vreme kada su NATO avioni prosuli smrtonosni tovar iznad zgrade državne televizije, prilikom čega je ubijeno 16 zaposlenih. 

Naime, prema dokumentu koji beogradski mediji imaju u posedu, vidi se da je Vučić bio pozvan da 23. aprila 1999. gdođe u zgradu RTS-a zbog zakazanog intervjua sa Larijem Kingom, američkim voditeljem i zvezdom Si-En-En-a.

– Potvrđujem vam da će ministar Aleksandar Vučić gostovati na Si-En-En-u, u programu uživo kod Larija Kinga u petak 23. februara 1999, u tri sata ujutro (Beograd) , i dati intervju uživo. Intervju će biti urađen u zgradi RTS-a, gde bi ministar Vučić trebalo da stigne u 2.30 ujutru (Beograd).

Intervju će trajati oko 15 minuta i ministar Vučić  će sam davati izjave. Gospodin King bi sa gospodinom Vučićem želeo da razgovara o aktuelnoj situaciji u SRJ – navodi se u dokumentu koji je faksom poslao saradnik Larija Kinga na adresu Vučića, koji je tada obavljao funkciju ministra informisanja u Vladi Srbije.

HVALIO SE LUKSUZNIM ŽIVOTOM: OVO JE MILO ILIĆ (31) KOJI JE LIKVIDIRAN U SAČEKUŠI U PODGORICI! (FOTO)

Vladimir Đukanović, poslanik SNS-a za beogradske medije otkriva da je do dokumenta izvorno došao Branko Rakić, profesor Pravnog fakulteta.

– Indikativno je da je Vučić trebalo da stigne na RTS do 2.30, a RTS je bombardovan u 2.06. Ako u 2.30 zovete tadašnjeg ministra informisanja da bude u zgradi RTS-a, onda to može i da se tumači kao da su želeli da ga navuku da bude u zgradi RTS-a u momentu bombrdovanja, jer kod svakog gostovanja morate tamo da dođete ranije, radi pripreme. Vučić nikada o tome nije želeo ni da govori – kazao je on i dodao – Mogu da pretpostavim da je on pukom slučajnošću zakasnio. Njegova majka Angelina je to veče bila u zgradi i umalo nije stradala– objašnjava Đukanović.

Danas je VASKRSNI UTORAK: Jednu stvar uradite OBAVEZNO

Upitan da li se slaže s onima koji tvrde da je ovaj dokument dokaz da su Amerikanci želeli da ubiju Vučića, kaže – Složio bih se, ali nikada nećemo imati sto posto dokaza za tako nešto. Međutim, gde ima dima, ima i vatre.

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)