Amerika protiv Rusije: Čije će naoružanje biti jače, hrvatsko ili srpsko!? (VIDEO)

Foto: ablogin.ru

Foto: ablogin.ru

Dok hrvatsko ministarstvo odbrane traži od Amerike da im pokloni oružje, pred premijera Srbije Aleksandra Vučića ruski predsednik Vladimir Putin će staviti ponudu o vojnotehnološkoj pomoći koju će Srbija teško moći da odbije.

Prema pisanju hrvatskih medija, MORH je uputilo zahtev Pentagonu za donaciju 16 lansera, koje bi SAD donirale kroz program pomoći savezničkim državama. Nakon što tu donaciju odobri američki Kongres, Hrvatska bi lansere dobila besplatno, a rakete bi ipak morala da kupi.

I dok Hrvatska moli Amriku, Rusija Srbiji nudi vojno pojačanje. Međutim, Putin će imati samo jedan uslov kako bi odobrio vojno-tehnološku pomoć. (Koji uslov je u pitanju možete pogledati KLIKOM OVDE!)

I sam premijer Vučić je u izjavama medijima pre odlaska u Rusiju rekao da je Vlada počela da razmišlja i o borbenim helikopterima.

[adsenseyu1]

“Moramo da razmišljamo i o odgovoru na balističke rakete, ne želeći sukob nigde i ni sa kim, ali Srbija nikada ne sme biti lak plen“, naveo je Vučić.

Šta dobija Srbija, a šta Hrvatska!

Kako smo već ranije pisali, Putin će Srbiji tenk T-90A, amfibijski transporter BTR-82A, protivvazdušni raketni sistem S-300, samohodni raketni sistem BUK-2M, helikopter Mi-28. Više o oružju koje možemo dobiti od Rusije pročitajte KLIKOM OVDE.

Hrvatska očekuje da će dobiti 16 samohodnih višecevnih lansera raketa M270 MLRS, kalibra 240 milimetara, iz vojnih viškova američke vojske, koje bi prilagodila i za ispaljivanje balističkih projektila dometa 300 kilometara.

https://youtu.be/L60hwuoGOC0

(srbijadanas)

[adsenseyu1]