Aleksandar Vučić: Rekao sam u Vašingtonu da nećemo priznati Kosovo (INFO)

premijer

BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da SAD poštuju ekonomske reforme Srbije i njenu borbu za stabilnost u regionu, kao i da su u Vašingtonu razgovarali sa svima koji odlučuju o Srbiji, jugoistoku Evrope i Evropi.

Vučić je ocenio da samo neozbiljni ljudi mogu da kažu da sastanci i razgovori koje su vodili proteklih dana u Vašingtonu nisu tako važni.

„To su komentari neozbiljnih ljudi…sastali smo se i razgovarali sa svima koji odlučuju o Srbiji, Evropi, jugoistoku Evrope“, rekao je premijer za B92 i podsetio da je u SAD došao na poziv američkog potpredsdnika Dzozefa Bajdena koji je, nažalost, imao porodičnu tragediju – umro mu je sin i sahrana je u subotu, a tek u ponedeljak će biti u Vašingtonu.

Vučić je dodao da se sastao i imao izuzetno važne razgovore sa Suzan Rajs, savetnicom predsednika Baraka Obame, za koju je rekao da je „treći čovek Amerike“ i zajedno sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel prva žena sveta.

„Da ne govorimo o Entoniju Blinkenu koji je trenutno državni sekretar pošto je Džon Keri u bolnici. Rekao bih da smo imali sastanke i sa svim važnim senatorima i kongresmenima, imali smo sve važne sastanke… Nisu uvek bili laki, ali mislim da Srbija danas uživa mnogo veći ugled neko pre tri godine“, podvukao je premijer.

[adsenseyu1]

On je ukazao da su i mnoge stvari na tehničkom nivou jasno pokazale o drugačijem ponašanju prema Srbiji, kao što je zvanični prijem u Beloj kući, što, kako je naglasio premijer, „nikada sa Srbijom nisu radili“.

Kako je rekao, oni poštuju ekonomske reforme Srbije i političku stabilnost za koju se Srbija u regionu borila.

„Oni naravno imaju zahteve na bilateralnom nivou, do slučaja Bitići i paljena ambasade, to su najvažniji, do nekih drugih stvari na našem evropskom putu. Kad razgovarate sa takvom svetskom silom, znate svoje mesto i štitite svoje nacionalne i državne interese i gledate kako da sačuvate Srbiju na najbolji način“, naglasio je Vučić.

Prema rečima premijera, u Vašingtonu je Srbija apsolutno dobila političku podršku za otvanje prvih poglavlja u pregovorima sa EU.

„Ono što sam čuo danas od zamenika državnog sekretara Entonija Blinkena, od pomoćnice američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Viktorije Nuland, to je da će Amerikanci podržati otvaranje prvih poglavlja za Srbiju“, podvukao je Vučić.

On je naveo da srpska delegacija nije tražila novac, da će novac biti zarađen, da je i danas rekao da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova i da nije krio državne stavove.

„Takođe sam ponosan na činjenicu da Srbija danas uživa veći ugled i da ćemo imati podršku SAD, a uz tu podršku mnogo toga više možemo da ostvarimo i uz dolazak većeg broja njihovih investitora u Srbiju“, zaključio je premijer.

[adsenseyu1]

(Tanjug)

7 Comments on "Aleksandar Vučić: Rekao sam u Vašingtonu da nećemo priznati Kosovo (INFO)"

 1. hahahahaha a koja si ti komedija ti rekao ćuti kretenčino jedna.radis šta ti kažu videlo se glde su te doveli u wc

 2. реф ум лекс | 5. June 2015. at 11:58 |

  -”…o drugačijem ponašanju prema Srbiji, kao što je zvanični prijem u Beloj kući, što, kako je naglasio premijer, „nikada sa Srbijom nisu radili“…”- е, јесмо остварили успјех у пм.! и с’тиме се премијер дичи?! био бих срећнији да је остварио нешто вриједно и конкретно за овде, на балкану, па макар се тамо сусретао у кафићу преко пута са …вратаром! … али, ето!
  премијер нам је све више ЗАПАДЊАК, види му се по приоритетима! свакако ће и он нешто попустити западу, зато што су га тако примили, а ако узнапредује, можда уђе и у кревет, па онда … ко издржи!!!

  нек’ нам је бог на помоћи!

 3. Ma vi glupani koi razmisljate i gledate potiticare i premiera Vucica uspesnim samo kada bi vam sredili vase licne probleme i nesposobnost ,mogu reci glupi ste ko noc,niste sposobni sami da sredite vas zivot a cekate od drzave pa to nema nigde na svetu bas nigde, vas problem je da bi svi na poso ali ako je u krugu vase kuce hvalite ameriku i zapadnu evropu ali tamo putujes za poso i do 200 km dnevno .Vi ste toliko tvrdoglav i licomeran narod nezahvalan i prost imate prvoklasnog premijera i uopste dobru vladu ali nista necujem il citam osim bljuvetine od komentara da mi se gadite …lencuge su svi koi nepotrazi sebi eksistenciju i dalje od svog grada i oni koi imaju poljuprivrednu zemlju a je neobraduju…

  • Mi imamo vid hrta a vi buldoga, oba psa pametna a velika razlika.

   • Dusanka Mikovic | 7. June 2015. at 06:38 |

    treba raditi ane komentarisati isedeti nijedan premijer vam nece dati parce hleba ako ga ne zaradite sami . dragi moji meni u moje vreme je valjao I Tito I Slobodan Milosevic I I Aleksandar vucic ali sam uvek radila izaradila I imala svega I niko nista mi nije poklonijo ako radis imas sve ako nemozes da budes director u nekoj firmi mozes da budes cistac sve od slucaja do slucaja a akoneradis svi krivi I nezadovoljni podrav

 4. Koliko sam ja video Obama se slikao sa Tacijem koga je on licno primio!!Ne verujem da je on uveden na ulaz za poslugu!!Osim praznih prica za retardirane da ce podrzati put Srbije u eu koju pricaju od 2000 šta je uspeh ovog turistickog putovanja??Prestani da lazeš ovaj narod!!”Hrabro” si im rekao da neceš da priznaš Kosovo a svakom normalnom je jasno da ste ti i kuferce Briselskim sporazumom to uradili!!!

Comments are closed.