ALEKSANDAR ARTAMONOV o Su-57 i američkom F-35: To je kao da uporedite čoveka i šimpanzu (FOTO)

su-57

Dnevne.rs, printskrin wallpaperflare

Kolumnista nedeljnika „Zvezda“ Aleksandar Artamonov smatra da je upoređivanje lovaca Su-57 i F-35 kao kada bi se poredili čovek i šimpanza, prenosi televizija „Zvezda“

„Oslanjam se prvenstveno na podatke koje nam pruža američki Kongres, kao i listovi poput ‘Nešenal interesta’ i ‘Nešenal difensa’.

Mogu da nastavim spisak, dugačak je. Radi se o tome da kod tog aviona prema zaključku vladinog istražnog tela američkog Kongresa ima preko 900 propusta, iako je ušao u serijsku proizvodnju od 2015. godine.

PROČITAJTE JOŠ  OBAVEŠTENJE ZA GRAĐANE SRBIJE: Od sutra punktovi širom zemlje! Đerlek: U prvoj fazi vakcinisaćemo 720.000 ljudi (INFO)

Više od 300 propusta spadaju u smrtonosne, odnosno u one koje mogu dovesti do uništenja aviona i pogibije pilota“, istakao je kolumnista.

Artamonov je precizirao da F-35 ima propuste u sistemu za upravljanje turbinom, laserskim daljinomerom, kao i da se ne uključuje lokator pri katapultiranju

„On čak nije u stanju da da napadne nepokretne mete.

Amerikanci su 2017. godine došli do zaključka da mogu da se pozovu na članak u ‘Nešenal difensu’ o tome da taj avion ne poseduje odgovarajući set oružja za napad na nepokretne mete. A 2019. još uvek ga nije posedovao, jer GBU-57, američka bomba, do tada još nije bila dovršena“, rekao je novinar.

avion

Dnevne.rs, wallpaperflare

Uprkos takvoj kritici američkih aviona od strane Kongresa SAD, senator Den Salivan izjavio je da vojni resor zemlje planira da razmesti 150 hipersoničnih vojnih aviona pete generacije na teritoriji Aljaske. Dodao je da su među njima modeli F-35 i F-22.

Prema njegovim rečima, takve akcije označavaju američke planove da zaštite interese države na Arktiku.

 

Dnevne.rs, rs-lat.sputniknews

Be the first to comment on "ALEKSANDAR ARTAMONOV o Su-57 i američkom F-35: To je kao da uporedite čoveka i šimpanzu (FOTO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*