“AKO DIJANA NIJE ŽIVA, NI MENI NEMA ŽIVOTA”: Evo koje su POSLEDNJE REČI Steve Jojića, žrtve masakra u Žitištu

masakr

Foto: Telegraf, Foto: Facebook

Prema rečima njegovih prijatelja, u poslednjim trenutcima života Stevu je interesovalo zdravstveno stanje drugih pogođenih, za svoje nije pitao
[adsenseyu6]

Prijatelji Steve Jojića koji je poginuo u masakru 2. jula u Žitištu kada je Siniša Zlatić u kafiću “Makijato” iz kalašnjikova ispalio hice i tom prilikom ubio pet osoba i ranio 20 među kojima je bila i njegova bivša supruga Dijana, kažu da nije pitao za svoje zdravstveno stanje, već se samo raspitivao da li je Zlatićeva dobro.– Ako je mrtva, ni meni nema života. Ubrzo nakon toga je preminuo – rekli su oni.

Prema njihovim rečima, u poslednjim trenutcima Steva se raspitivao o svojim prijateljima i nije ga zanimalo njegovo zdravstveno stanje.

Steva je pitao kako je Vlada, a onda i da li je Dijana živa. Rekao je: “Ako nije živa, ni meni nema života!” – rekao je za Blic jedan od njegovih prijatelja.

Svedok masakra u kafiću “Makijato”, koji je u neverici gledao kako se tela mrtvih i povređenih gomilaju i bašti, kaže da je prvi hitac pogodio baš Dijanu.

Cev puške iz koje je Siniša pucao bila je od nje udaljena svega dvadesetak centimetara. Pogodio ju je u stomak i grudi, a od udara puščanih zrna devojka je odletela makar tri metra unazad. Potom je cev usmerio ka Stevi, koji je pogođen u levu ruku i stomak, a zatim u Vladimira Mijatovića, koji je pao kao pokošen – kaže on.

Prema pretpostavkama, Jovanu Popović i Vladimira Kosovića pogodili su hici koji su prošli kroz Dijanu i Stevu. Ostali povređeni su od Sinišine nasumične paljbe zadobili rane.

Pomahnitalog Sinišu su zaustavili Isidor Sučević i Milan Majkić.

Kada je priveden, oči su mu bile krvave, izgledao je izbezumljeno, ali nije pokazivao ni trunku saosećanja i žaljenja za ono što je uradio. Izgledao je kao da mu nije dosta, ako da hoće da nastavi. Dok su ga privodili, bio je agresivan. Vikao je, ličio je na pravo čudovište – ispričao je za ovaj list jedan od očevidaca ovog krvavog događaja.

Foto: Facebook

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu1]