AGASI POMINJAO I ĐAVOLA: Niko kao Andre nije objasnio zašto je Novak posrnuo (FOTO)

trener

Foto: Tanjug/AP

Njih dvojica su sarađivala tokom Rolan Garosa, a Agasi se uz Novaka pojavio i na prvom treningu u “Sveengleskom klubu” i biće zajedno tokom trajanja celog londonskog gren slema.

Agasi je prvi put otvoreno govorio o radu sa srpskim teniserom. Amerikanac se nije složio sa ocenom da Đoković nije među glavnim favoritima za osvajanje titule na Vimbldonu, što je, između ostalih, mišljenje i Rodžera Federera.

“Nemojte da budete iznenađeni ako Novak uzme trofej”, kaže 47-godišnji Amerikanac

[adsenseyu1]

“Ne bih tako rekao da nije među favoritima. Može li ovaj momak da pronađe put do trofeja?”, pitao je Agasi pokazujući na Đokovića i odgovorio:

“Do đavola, može. Naravno da to može da se desi. To je plan. To je uvek plan – biti bolji i verovati u pobede”.Agasi veruje da je saradnja podignuta na viši nivo u odnosu na njen početak, tokom Rolan Garosa.

DOŠLA SAM U BEOGRAD IZ AUSTRALIJE NA 10 GODINA MATURE: “Ispalila sam se kao NIKAD u životu!”

“Razgovarali smo svakodnevno. Sada ga poznajem mnogo bolje nego kada smo počeli saradnju, što je veoma važno. Sa sigurnošću mogu da kažem da verujemo u naš plan i sada je na nama da ga sprovedemo u delo”.

 

Razlika Agasija u odnosu na ostale trenere vrhunskih tenisera je u tom što za ovaj posao nije plaćen. Evo kako to objašnjava:

“Ovo nije poslovna transakcija. Stvarno mi ništa ne treba. Za stolom treba da sedimo izjednačeni tako da izgradimo zdravo poštovanje i poverenje”.

VELIKI NEDELjNI HOROSKOP za period od 2. do 9. jula 2017. godine (POSAO, ZDRAVLjE, LjUBAV)

Za Đokovićev pad u poslednjih godinu dana razlog su privatni problemi. O tome je javnost spekulisala, a i sam Novak je to nagovestio.

“Kada vidite nekoga ko je toliko postigao, a onda se, gledano iz našeg ugla, sve promeni preko noći, to znači da nema veze s tenisom. To ima veze sa inspiracijom i pronalaskom novog goriva.

[adsenseyu4]

Vaše srce i um su kao bankovni računi, morate im dati više nego što uzimate od njih.

Kad pređete tu liniju, nastupa bankrot”, slikovito je opisao Agasi. Agasi je zadovoljan što je srpski teniser u stručni štab uvrstio Hrvata Marija Ančića. “Mislim da je Novak načinio odličan potez. Zajedno idemo u nove pobede”, zaključio je Andre Agasi.

(Dnevne.rs /Kurir.rs/ Izvor: Kurir sport)

[adsenseyu2]