5 PORODICA ZAVIJENO U CRNO: Preživeli putnici stravične nesreće kod Niša otkrivaju šta se odigralo nekoliko sekundi pre UŽASA NA PRUZI…(INFO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

NIŠ – Rano jutros troje osoba nastradalo je u saobraćajnoj nesreći kod Niša, na prelazu Donje Međurovo, u sudaru voza i autobusa, dok je još dvoje preminulo u niškom Kliničkom centru.

U ovoj nesreći više od 26 mahom meštana sela Čokot i Done Međurovo je povređeno i smešteni su na odeljenju Kliničkog centra u Nišu.

Saobraćajna nesreća se dogodila oko 7.35 časova kada je takozvani đački autobus sa oko 35 đaka saobraćao prema Prokuplju ka Nišu, a voz je išao iz Niša prema Prokuplju.

Lakše povređeni iz ove tragedije kažu da su putnici mahom deca od 15 ili 16 godina vikali vozaču “stani voz, stani voz”, ali on je očigledno hteo preko pružnog prelaza da pređe pre voza. Kako saznajemo, mašinovođa je usled šoka prebačen odmah na psihijatriju, a kod vozača autobusa se ispituje da li je bio pod dejstvom alkohola ili umoran.

Šesnaestogodišnjaci N.D. i J. P. koji su preživeli saobraćajnu nesreću kažu da je vozač u trenutku nesreće razgovarao mobilnim telefonom i da su mu svi vikali „voz, voz“.

“Na tom pružnom prelazu i kod Čapljinca obično trubi i uspori i sada je tako bilo. Mi smo bili među zadnjim sedištima i samo nas je u trenutku udara odbacilo na drugu srtranu. Vikali smo da ide voz, da se vidi da će doći do tačke sudara. Užasne scene su bile posle sudara. Krv na sve strane”, kažu ovo dvoje učenika.

Potresne scene iz Urgentnog centra

Najveća tuga bila je u Urgentnom centru gde se su se okupili prijatelji i rođaci   nastradalih učenika. Aleksa D. je poginuo na licu mesta, dok su Marijana K. i Nataša J. izdahnule na operacionom stolu. Majka i otac nastradalog Alekse su u Kliničkom centru u Nišu bili van sebe od bola, a tamo se pojavila i njegov razredni starešina, Biljana Milićević koja je u suzama jedva dolazila do daha.

PRVA PRETPOSTAVKA POLICIJE: Ovo je najverovatnije krivac za STRAVIČNU nesreću kod Niša!

Nemanja D. komšija Dimitrijevića, koji su u ovoj tragediji izgubili sina, kaže da je dečko bio „kao dukat“, da mrava nije zgazio.

“Velika tragedija, ogromna. Mi smo kućni prijatelji i strašno mi je teško. Znam ga od malena. Išao je u Građevinsku školu „Neimar“, kaže njegov komšija.lnače, veliki broj rodbine i prijatelja došao je u KC Niš i raspituje se za stanje svojih najbližih. Tu je bilo i desetak učenika srednje škole “Nikola Tesla” koji su došli da se raspitaju o svom drugu Marku Lazareviću.

“Marko ima povredu kičme i živ je. Samo to mogu da kažem za sada”, rekao je doktor Miodrag Lazić, načelnik Urgentnog centra, koji je dodao da ima još povređenih iz ove tragedije koji su životno ugroženi.

(Dnevne.rs /Izvor: Kurir.rs/M.S.)