12 prekršaja: Da li zatvor čeka Darka Lazića kada izađe iz banje?

nesreća

Foto: Telegraf.rs, Printscreen/instagram/darkolazicofficial

Većina prekršaja Darka Lazića, pevača koji je 23. oktobra ove godine doživeo tešku saobraćajnu nesreću u Brestaču kod Pećinaca, čak i oni iz 2016. godine, s obzirom na to da je skoro kraj godine, sada mogu da se smatraju zastarelim.

Od ukupno 12 prekršaja od 2013. godine, sud može da ga tereti za tri koja su se dogodila tokom prošle i ove godine, računajući tu i nesreću u kojoj je povređen. Podsetimo, automobil pevača je sleteo s puta i prevrnuo se na krov, a on je tom prilikom doživeo višestruke povrede.

Kako je posle nesreće izjavio njegov telohranitelj, pevač do tada nikada nije doživeo saobraćajnu nesreću, ali je zato imao čitav niz prekršaja, od brze vožnje do vožnje bez vozačke dozvole i vožnje pod dejstvom alkohola, kao i kazne za nepropisno parkiranje i za vožnju automobila kome je istekla registracija.

Kako je za Telegraf rekao sagovornik upoznat sa slučajem, njegov najvažniji utisak je da je on svima preneo poruku da je shvatio opomenu koju je dobio i da to više neće da ponovi.

– To je vrednije od svake kazne, ali baš svake – napominje on.

PUKLA TIKVA! SEVERINA SE RAZVODI OD IGORA KOJIĆA: Pobesnela zbog Jovane Joksimović

A što se tiče kazne koju je moguće da dobije u konkretnom slučaju, zavisi za šta će policija da ga tereti, verovatno za neprilagođenu brzinu, vožnju pod zabranom i vožnju u alkoholisanom stanju.

NEMA KRIVIČNU PRESUDU

Prema rečima advokata, Lazić ima čitav niz prekršajnih kazni. Ali, napominje on, pitanje je šta je od tih kazni pravosnažno. On nema krivičnu presudu, napomenuo je advokat, koji nam je rekao da je donekle upućen u slučaj, jer su ga pozvali da bude deo pravnog tima Darka Lazića.

– Nemojte se ogrešiti o njega – navodi ovaj advokat – jer je dovoljno postradao.

Kada je u pitanju neprilagođena brzina usled koje je došlo do saobraćajne nezgode, Lazić bi mogao da bude kažnjen novčano od 20.000 do 40.000 dinara ili kaznom zatvora od 1 do 45 dana, navodi Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja. Za vožnju bez dozvole sledi novčana kazna od 100.000 do 120.000 dinara ili kazna zatvora od 30 do 60 dana, kao i zabrana upravljanja od 8 do 12 meseci.

Za vožnju sa 1,39 promila alkohola može da dobije kaznu zatvora od 30 do 60 dana ili novčanu kaznu od 100.000 do 120.000 dinara, kao i zabranu upravljanja od 8 do 12 meseci.

DUGO JE ĆUTALA O LJUBAVNOM ŽIVOTU: A sada je lepa voditeljka RTS-a presrećna pored OVOG FRAJERA i više se ne krije (INFO)

Najblaža jedinstvena kazna za ova tri prekršaja iz saobraćajne nezgode, bi mogla da bude 220.000 dinara i 16 meseci zabrane upravljanja, a najteža 90 dana zatvora i 24 meseca zabrane upravljanja.

pevač

Foto: Printscreen/Instagram

Za prekoračenje brzine u naselju sledi novčana kazna od 10.000 do 20.000 dinara, plus zabrana jedan mesec, a za vožnju bez dozvole sleduje novčana kazna od 100.000 do 120.000 dinara ili kazna zatvora od 30 do 60 dana, kao i zabrana upravljanja vozilom od 8 do 12 meseci.

Pevač se trenutno oporavlja u Selters banji u Mladenovcu.

(Dnevne.rs/Izvor: J. V. / [email protected])