ZARAĐUJE ČETIRI HILJADE EVRA MESEČNO: Kada čujete kako, reći ćete: “NIŠTA LAKŠE” (VIDEO)

pare

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Studentkinja Univerziteta Bat (Velika Britanija) pomaže ljudima da zaspe tako što šapatom vodi zamišljeni dijalog s njima i preuzima različite uloge.

“Autonomna senzorska meridijanska reakcija” (ASMR) manifestuje se kao trnci u predelu glave, potiljka, kičme, a ponekad u nogama, efekat koji Loti Felous (20) postiže tako što postavlja na mrežu video-snimke u kojima šapuće slušaocima.

Pomenutu reakciju mogu da izazovu određeni zvuci i vizuelna iskustva, a na snimcima, koji su preplavili internet, autori, između ostalog, slažu peškire, šapuću, češljaju se, ili prelistavaju časopise.

– Taj osećaj može da se uporedi sa efektima masaže glave kada vam neko dodiruje kosu. Osećaj intenzivnog opuštanja toliko je prijatan da bezmalo drhtite – objašnjava Loti Felous.

Ona kaže da je još kao devojčica iskusila ASMR, iako tada nije znala šta je to. Pošto je prošle godine saznala nešto više, počela je da snima video-klipove.

– Sećam se da sam preslušavala snimke na Jutjubu i da sam pomislila da je to najčudnija i najsmešnija stvar koju sam videla. Međutim, posle nekoliko minuta gledanja, shvatila sam da je osećaj opuštanja veoma snažan i od tada sam doslovno zavisna od toga – kaže ona.

Prošle godine napravila je sajt da bi pomagala drugima. U početku je imala malo pretplatnika, da bi njihov broj vrlo brzo narastao na 87.000.

Loti koristi fraze kao što je “zdravo dragi moji” i preuzima ulogu različitih likova, na primer, lekara, starije sestre, stilistkinje, recepcionerke, da bi spotovima dala “ličnu” notu.

U međuvremenu ima 170 klipova na Jutjubu, od kojih neki imaju više od 245.000 pregleda. Prošle godine je zaradila 45.000 funti (oko 50.000 evra, oko 4.000 evra mesečno).

Univerzitet u Šefildu je prošle godine sproveo studiju o ASMR i ustanovio da klipovi pomažu ljudima da zaspe, pa čak i pojedinim osobama koje muče anksioznost i depresija, jer usporavaju rad srca i pobuđuju pozitivna osećanja, uključujući i osećaj opuštenosti i socijalne povezanosti.

         

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas/Unilad.co.uk)