ZAČELA UZ POMOĆ LOZE SA HILANDARA! Ovako su Sloboda Mićalović i njen suprug postali RODITELJI! (FOTO)

glumica

FOTO: PRINTSCREEN/PRVA TV

Slobodi i Vojinu dugo je trebalo da se ostvare u najvažnijoj životnoj ulozi – ulozi roditelja. Glumački par godinama je radio na potomstvu, ali bezuspešno, sve do momenta kada su čuli da im može pomoći čudotvorna loza Svetog Simeona Mirotočivog sa Hilandara.

To je pre nekoliko godina u emisiji “Opasnice” otkrio teolog Miloš Stojković.

“Naša poznata glumica Sloboda Mićalović dobila je bliznakinje pomoću čudotvorne loze sa Hilandara. Pričala mi je to Sloboda, koja je, takođe, prijatelj manastira. Njoj je lozu doneo kolega Ivan Bosiljčić, preko svojih prijatelja, jer Vojin i ona četiri i po godine nisu mogli da imaju decu. Zahvaljujući lozi, oni su dobili bliznakinje Veru i Milu”, otkrio je teolog Stojković tada.

Inače, Ivan Bosiljčić poznat je kao veliki vernik, baš kao i njegova supruga, pop pevačica Jelena Tomašević, sa kojom ima ćerku Ninu.

Ovo je vaspitačica Marina, koju je žandarm Pavle RAZNEO BOMBOM zbog ljubomore

Podsetimo, Vojin i Sloboda su odmah po stupanju u brak imali veliku želju da dobiju potomke, a kada je ostala u drugom stanju, zbog komplikovane trudnoće, glumica je morala da miruje, što joj nije teško palo. Otkazala je sve poslovne obaveze i trudničke dane je provodila odmarajući se. Svojevremeno je glumica pričala za medije kako je priželjkivala blizance, ali i da se veoma iznenadila kada je saznala da joj se želja ostvarila.

“Ja sam prva u svojoj familiji koja je dobila blizance, dok ih sa Vojinove strane ima stric. Iako sam u dubini duše to žarko želela, bila sam u šoku usled neizvesnosti koju sa sobom blizanačka trudnoća nosi. Tata je od početka želeo ćerkicu i želja mu se dvostruko ostvarila”, rekla je tada Sloboda.

Sloboda i Vojin upoznali su se na snimanju filma “Zona Zamfirova” još 2002. godine. Pet godina kasnije, u septembru 2007. godine, verili su se na romantičnom putovanju po Siciliji, a 20. maja 2008. godine su se venčali. U januaru 2010. godine glumački par dobio je bliznakinje Veru i Milu.

Čudo sa Hilandara Istorijat loze Svetog Simeona

Darovala decu brojnim bračnim parovima

Loza Svetog Simeona je vekovima poznata po tome da daruje decu supružnicima koji imaju problema sa potomstvom.
Brojni bračni parovi u Srbiji smatraju da su im pomogli korišćenje hilandarske loze i molitve. Ova loza izrasla je, prema predanju, pre 800 godina na mestu na kome se nalazio grob Stefana Nemanje – Svetog Simeona, čije su mošti 1207. godine prenete u manastir Studenica. Pripisuju joj se natprirodne moći. Manastirska arhiva prepuna je svedočenja i zahvalnica ljudi koji su imali probleme sa neplodnošću i potom dobili potomke. Loza je iznikla na južnoj strani Saborne crkve Hilandara i zaštićena je pletenom žicom, a podignut je i drveni venjak na kojem se raširio zeleni grm pun grozdova.

“NESPOSOBNI DA RADE NEŠTO DRUGO” Brutalno vređanje Srpkinje koja je rodila SEDMORO DECE

“To je jedno od čuda. Nije važno koliko je ta loza zaista stara, ali začuđuje da toliko obilat rod daju samo dva izdanka, koja su raspuknuta. Puzavica sa čudotvornim plodom izlazi iz zida crkve. Svaki njen satruli list se skuplja u spremištu, iza vratanaca, pod sarkofagom kojim je zaštićena. Svako zrno ploda je relikvija”, rekao je svojevremeno jedan monah za medije.

U Hilandaru se čuvaju brojna pisma sa fotografijama dece koja su dobijena. Manastir su zbog toga pohodili vernici iz mnogih zemalja. Prema istoriji, ali i iskustvima, vernici tvrde da su se najčešće rađala muška deca jer se grožđe sa ove loze bere svake godine na praznik Vozdviženja Časnog krsta – Krstovdan, 27. septembra, kada se i daje kao blagoslov prisutnom narodu u crkvi. Ostatak grožđa se suši i deli parovima radi potomstva.
Po predanju, u jedno sledovanje spadaju tri zrna grozda i jedno parče orezane loze, koje se stavlja u litar osveštane vode, koju oba supružnika piju pre svakog jela 40 dana, a potom suprug uzima jedno zrno, a supruga preostala dva.

Foto: Kurir

Za to vreme jede se samo posna hrana i bračni drugovi svakodnevno čine po 50 poklona, a od toga ujutru 25 s molitvom:

“Gospode Isuse Hriste, sine Božji, pomiluj nas.” Uveče isto toliko poklona, uz reči: “Prepodobni oče Simeone, moli Boga za nas.”

Nakon toga, bračni par mora da se uzdržava od bračne postelje.

   

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, J. Stuparušić, M. Dejanović)