Zabranjena ljubav Srbina i Afrikanke ruši sve granice: Politika i propisi se isprečili, ali stigao je blagoslov (FOTO)

brak

Foto: Facebook/Bojan Stankovic

Vole se Bojan iz Mladenovca i Efrozina iz Ruande, upoznali su se pre dve godine na Fejsbuku, pre tri nedelje ljubav su krunisali brakom, čekaju i prinovu, ali su zbog birokratije razdvojeni.

“Napiši zvučno pismo, slikaj se samo za moju dušu, daj mi nežan poljubac, daj mi ljubav preko žice…“ Gotovo svi znaju stihove ove čuvene pesme, ali malo ko je zaista doživeo i osetio koliko je zapravo teška ljubav preko žice.

Bojan Stanković (36) iz Mladenovca i Efrozina Umutoni Tujizere (26) iz Ruande žive ovu vrstu ljubavi, njihova priča dokazuje da ljubav nema granice, ali, nažalost, birokratija ih sprečava da žive zajedno i uživaju u svojoj zaljubljenosti. Bojan, koji je vozač kamiona, zbog posla je trenutno u Norveškoj, a Efrozina u Ruandi pati za voljenim.

Par se upoznao pre dve godine na Fejsbuku, pre tri nedelje njihova ljubav krunisana je brakom, a Efrozina je pre nekoliko dana saznala da je u drugom stanju. Nažalost, novopečenu srpsku snajku već dva puta odbijaju za vizu za Srbiju kako ne bi pokušala da migrira.

– Ne mogu da kažem da se odmah rodila ljubav, ali posle šest meseci dopisivanja uvideo sam da je skroz okej. Svidela mi se, svaki dan smo se čuli i pričali. Prvi susret bio je na aerodromu u Kigaliju u Ruandi, ali pošto je avion kasnio, ona je mislila da neću doći – počinje svoju priču Bojan i dodaje:

– Kada me je ugledala, počela je da plače, potrčala je ka meni i zagrlila me. Zahvaljivala se što sam došao. Bio sam oduševljen njenim izgledom. Mnogi su mi govorili da sam lud i da će da me prevari za pare. Moram reći da ta devojka za ove dve godine nijednom nije tražila novac od mene. Samo je imala želju da se vidimo – kaže on.

Bojan kaže da je Efrozina dva puta aplicirala za vizu, ali da je odbijena, nakon čega je on rešio da ode u Ruandu i da se venčaju.

CEO RAZRED JE ZLOSTAVLJA JER NEMA TELEFON: „Sedim sama u klupi jer sam siromašna, nepodnošljivo je!“

– Razlog zbog kog je Ministarstvo spoljnih poslova naše države odbilo da da vizu jeste to što će “ona pokušati da migrira”, tako nam je rečeno. Venčali smo se po njihovim običajima, bilo je prelepo, pokušao sam i da odigram njihov tradicionalni ples. Prihvatila me je lepo i njena porodica. Pored toga što smo razdvojeni, problem je što su njihovi običaju takvi da devojka mora da ide iz kuće nakon udaje. Ona sada spava kod rođaka i prijatelja – tužan je on.

Bojan kaže da se ideja za brakom rodila nakon njegovog izlaska iz bolnice.

– Imao sam upalu pluća i izliv vode. Doktori su mi izvadili tri litra vode iz pluća, to je sve bilo pre našeg susreta. Ona je za to vreme bila 24 sata sa mnom na vezi, molila se za mene zajedno sa majkom – priča sagovornik.

Bojan dodaje da su ponovo aplicirali da Efrozina dobije vizu, kao i da su priložili venčani list u nadi da će nadležni imati više razumevanja.

– Ovo nije brak za papire, ovo je čista ljubav i želja za porodicom. Ja ne gledam ko je ko ili boju kože – ističe Bojan, koji više ne zna kome da se obrati za pomoć i zaključuje:

DECA NE ZNAJU NIŠTA O NJOJ: Maja otišla sinu na roditeljski i nestala bez traga

– Odgovor o vizi ćemo dobiti za dve-tri nedelje, ukoliko bude odbijena, moram da se preselim tamo i nađem posao. Umesto da se radujemo bebi, da uživamo u ljubavi, mi smo na mukama – kaže Bojan

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)