VOJA BRAJOVIĆ OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU: Kada sam saopštio ocu da ću igrati Vuka Brankovića on je samo ućutao… Posle duge pauze, zapalio je cigaretu i rekao nešto što će Voja PAMTITI CELOG ŽIVOTA!

glumac

Foto: printscreen/youtube

Jedna od uloga po kojima šira publika pamti glumca Voju Brajovića je i ona u filmu Boj na Kosovu reditelja Zdravka Šotre u kome on tumači Vuka Brankovića.

U jednom gostovanju u emisiji “24 minuta sa Zoranom Kesićem” Brajović je otkrio kako je njegov otac reagovao kada je čuo da će mu sin igrati Vuka Brankovića.

Vozi sam oca na aerodrom, on je putovao za Crnu Goru. Tamo smo pravili neku vikendicu i onda je uvek nedostajalo para. Rekao sam mu dok smo se vozili:

– Evo biće para, sad treba da radim divan jedan film po scenariju Ljube Simovića, “Boj na Kosovu”, povodom 600 godina bitke…

PRVA ŽENA U SRBIJI KOJA SE USUDILA DA PEČE RAKIJU: Dragana iz Kraljeva živi kao car od svoje privatne destilerije (VIDEO)

A on puši i pita me:

– A šta igraš ti?

– Igram Vuka Brankovića.

I on ućuta. I ćuti i samo puši. I vadi drugi cigaretu i vari a ja ćutim i vozim ga… I negde ispred skretanja za aerodrom on mi kaže:

SUTRA SLAVIMO MALI BOŽIĆ! Ovo su sva verovanja za taj sveti dan, a jednu stvar nemojte nikako da radite

– Mada, istorijski nikada nije dokazano da je Vuk Branković bio izdajnik.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)