VIRUS SE VRATIO U OVAJ SRPSKI GRAD: Skače broj zaraženih iz dana u dan i to sa TEŽOM KLINIČKOM SLIKOM

koronavirus

Foto: AP/Tanjug

Novopazarska bolnica transportovala je tokom poslednja dva dana u Klinički centar Kragujevac (KC) sedam pacijenata zaraženih korona virusom.

– Danas su prebačena četiri, a juče su u Kragujevac prevezena tri pacijenta s težom kliničkom slikom – otkrilo je više izvora u Opštoj bolnici Novi Pazar.

Direktor Zavoda za javno zdravlje (ŽJZ) Šefadil Spahić je potvrdio nagli skok broja potvrđenih slučajeva i broja pacijenata na Infektivnom odeljenju, u KOVID-ambulanti i privremenoj bolnici.

– Trenutno imamo više od 40 novih slučajeva dnevno, od kojih barem po desetak moramo da hospitalizujemo – rekao je Spahić.

On je potvrdio i da je na lečenju u Kragujevcu više desetina pacijenata iz Novog Pazara, od kojih je dvoje na respiratoru.

NAJNOVIJI DETALJI ISTRAGE: Doktorka bila u depresiji, sin i muž otkrili šta ju je mučilo?

Direktor Zavoda je ocenio da njegovi apeli da se smanje kontakti i građani pridržavajju anitarnih i mera opreza nisu dali rezultat. Epidemiolog je ukazao i na naglo opuštanje i nepridržavanja mera zaštite u novopazarskim ugostiteljskim objektima.

– Sanitarna inspekcija je obilaskom više desetina lokala tek u par njih videla adekvatne mere zaštite. Zbog svega toga sam siguran da ćemo u predstojećem periodu imati dalje povećanje broja obolelih – naglasio je Spahić.

Gostujući u emisiji “Ćirilica” na TV Happy, premijerka Srbije Ana Brnabić prokomentarisala je situaciju na jugu zemlje i rekla da nema razloga za paniku.

DOKAZ DA JE LETNJA SEZONA U CRNOJ GORI PUKLA: Đetićima ipak ne cvetaju ruže (VIDEO)

– Pripremamo se za eventualni drugi talas, u slučaju da ga bude. Sada imamo takozvani “epidemiološki rep”, a dobra stvar repa je što se zna odkale je najveći broj novozaraženih, to su Beograd i nešto u Novom Pazaru i Tutinu. Jug Srbije – Leksovac, Niš, Vranje u ovom trenutku su mirni. Samo da ovako ostane, odlično izgleda – rekla je Brnabić.

 

(Dnevne.rs/Tanjug)