VELIKE VRUĆINE SMETAJU I ČETVOROTOČKAŠIMA: “Danas sam otvorila haubu i DOČEKALO me je ovo”

hauba

Foto: privatna arhiva

Ovaj talas tropskih vrućina smeta ljudima, životinjama, ali i automobilima. U kolikoj meri smeta automobilima shvatila sam jutros kada sam pre nego što sam sela u kola otvorila haubu.

U ovim vrelim danima parkiranje mi traje makar duplo duže nego inače, jer me ne mrzi da obilazim nekoliko puta oko celog svog naselja u potrazi za mestom koje će imati makar malo hlada.

To mi nekad uspe, a nekad i ne, a to istini za volju radim zbog sebe, kako me ne bi strefio toplotni udar kada idući put uđem unutra, a ne zbog automobila. Uostalom, voze ljudi kola i u Australiji, pa vidim da im (kolima) ništa ne fali.

Međutim, ne znam da li je meni zapala neka specijalna nežna pahuljica, ali mojim kolima ova vrućina baš smeta, i to su mi stavila do znanja jutros, kada sam rešila da pre posla proverim kakvo je stanje sa uljem. Otvorim haubu i krenem ka žutom poklopcu, kad ono – iznenađenje. U ruci mi je ostao samo čep, a šipka ostade unutra.

šipka

Foto: privatna arhiva

I šta da radim, uglavim nekako čep nazad i odem do posla, pa ostatak prepustim kolegama koji su me obradovali vešću da čepiću nema spasa, pa me čeka kupovina novog.

I to nije najgora stvar koja može da se desi, jer kako su me obavestili, jednom od njih su se istopile šipke koje drže gepek automobila.

Tako da, ako do sada i niste tražili hlad za svog ljubimca, posle ovoga ćete verovatno poput mene kružiti po parkingu i tražiti neko pogodno mesto.

         

(Dnevne.rs/Izvor:T.G.,Žena.Blic.rs)