UPOZORENJE: 4 znaka da vam hormoni ne funkcionišu kako treba

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Da li ste se u posljednjih nekoliko nedelja osjećali umorno, naduveno ili mrzovoljno? Hormoni vam se tokom menstruacije uznemire i utiču na vaše raspoloženje, kožu i um. Nakon nje njihov nivo se stabilizuje, ali mnogi faktori kao što su stres i anksizonist mogu uticati na njih. 

1) ZAMOR 

Iscrpljenost je uvijek razlog da odete kod doktora, jer postoje brojni opasni uzroci za nju.

Ako ste umorni nakon teške nedelje na poslu, to je sasvim normalno, ali ako se konstantno osjećate umorno i ako ste počeli da se gojite i imate promjene u apetitu, moguće je da imate problem sa nedovoljno aktivnom tiroidnom žlezdom. Javite se doktoru svaki put kad ste bez razloga umorni.

2) PROMJENE NA KOŽI 

Bubuljice su vam se možda javile zbog toga što zaboravljate da se umivate pred spavanje ili zbog neke druge sitne stvari. Bubuljice kod odraslih i u donjem dijelu lica signaliziraju visok nivo testosterona. Iako to nije opasan problem, može loše da utiče na vašu psihu. Doktor vam može prepisati lijek za stabilizovanje nivoa ovog hormona i koža će vam se pročistiti.

3) NEOBIČNE MENSTRUACIJE 

Baš kao i zamor, i neobična mesntruacija može biti rezultat mnogih faktora, kao što su stres, problemi sa tiroidnom žlezdom, nizak nivo estrogena ili sindrom policističnih jajnika. Policistične jajnike signaliziraju neredovne i menstrucije koje kasne, kao i poteškoće u mršavljenju i čudan rast dlaka. Obratite se doktoru za svaki slučaj.

HOROSKOP ZA SUTRA (9. oktobar 2018.): Vodolija pod stresom, Lava prati sreća (ASTROLOGIJA)

4) ZNOJENJE TOKOM NOĆI 

Osim ako vam nije mnogo toplo u sobi, buđenje u znoju može biti signal da imate nizak nivo estrogena ili retku ovulaciju – perimenopauzu. Perimenopauza može početi i 10 godina prije menopauze. Idite kod doktora i provjerite šta je tačno u pitanju.

(Dnevne.rs/Izvor:zena.blic.rs)

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. douglas

Comments are closed.