UOČITE nepovoljne faktore po vaše ZDRAVLJE: Ako želite sreću i zdravlje, odmah obratite pažnju na ovih 5 stvari u vašoj kući!

feng-shui

Foto: pixabay

Već i ptice pevaju sa grana da svi danas živim nezdravim životom. Loša ishrana, visok nivo stresa, brz tempo života samo su neki od nepovoljnih faktora koji polako nagrizaju naše zdravlje. No retki su svesni da i Feng Shui igra veliku ulogu u opstojnosti našeg zdravlja. Primenjujući Feng Shui tehnike možemo doprineti poboljšanju svoga i zdravlja svoje porodice. Evo nekoliko smernica, kako uočiti nepovoljne faktore po naše zdravlje.

Za Iin / Iang znaju svi. To je savršena ravnoteža dve vrste energija koje deluju na različite načine. Poznajemo ih pod raznim imenima, muško / žensko, toplo / hladno, svetlost / tama itd. Tajna dobrog Feng Shuia je u tome da Iang treba dominirati nad Iin energijom, mada u granicama stabilnosti.

[adsenseyu5]

5 nepovoljnih stvari i rešenja

1. Život u blizini bolnice, groblja ili preko puta visoke zgrade

Ovo može prouzrokovati veću količinu Iin energije u Vašem domu.

Ako živite nasuprot bolnice ili groblja, obojite ulazna vrata u crveno. Ukoliko imate tu mogućnost zakrilite pogled, tako da iz Vašeg doma i dvorišta ovi nepovoljni objekti ne budu vidljivi. To možete učiniti sadnjom drveća ili visoke živice ispred doma. Preko dana uvek imajte uključen radio ili nabavite kućnog ljubimca koji će donositi Iang energiju u Vaš dom.

2. Nedostatak svetlosti

Nedostatak svetlosti u kući usled malog broja prozora ili neefikasno postavljenog sobnog osvetljenja, kao i pogrešan odabir boja, takođe uvećavaju Iin energiju. Ako postane dominantna, Iin energija donosi bolest ukućanima. Postavite dovoljno jaka svetla unutar doma. Neka svetle, vedre boje poput narandžaste, žute, crvene, dominiraju u svim osim u spavaćim sobama.

3. Otrovne strele

Izvan doma one mogu biti sve oštre ivice koje gledaju ka Vašim ulaznim vratima, kao npr. Ivica susedne kuće ili ograde, šiljak krova, nepovoljno postavljena Vaša ili susjedova garaža, ljuljaške, vrlo prometni put, zavoj koji simbolizuje oštricu noža i slično.

Unutar doma u većini slučajeva loš raspored nameštaja uzrokuje otrovne strele, kao i vidljive plafonske grede i razne izbočine koje stvaraju nepravilan oblik prostorije (dimnjaci).

Važno je steći osećaj za otrovne strele. Često puta se naviknemo na neke rasporede i prizore da uopšte ne primećujemo da oni mogu biti štetni.

Najgore od svega je da spava izložen nekoj otrovnoj streli. Čak i nepovoljno postavljen noćni ormarić, može predstavljati opasnost za zdravlje.

Kada ste ih identifikovali, otrovne strele treba neutralisati. To je moguće na više načina.

Oštre ivice zidova zamaskirajte biljkama, drvećem, grmljem ili puzavicama, zavisno o njihovoj lokaciji i veličini, ali nikada ne postavljajte biljke u spavaće sobe (to se odnosi na sve sobe u kojima neko spava, i na dečje).

[adsenseyu1]

Razmestite nameštaj tako da nikada ne sedite ili spavate na udaru otrovne strele. Ako to nije moguće, upotrebite paravan ili zavesu za prekrivanje opasne ivice. Na grede postavite bambusove frule vezane crvenom trakom, ali ni tada ne dopustite da neko, pogotovo deca, spavaju ispod njih.

4. Ogledala, tv i voda u spavaćoj i dječjoj sobi

Apsolutna zabrana odnosi se na postavljanje ogledala u spavaćoj i dječjoj sobi. Ako ih već imate i nezgodno ih je premjestiti, za vrijeme spavanja ih pokrijte neprozirnom tkaninom.

Ako ogledalo odražava ljude koji spavaju, ono stvara simboličnu sliku smrti i donosi bolest.

Isto se odnosi i na televizijski aparat i sve reflektirajuće površine. Ako ne možete premjestiti ogledalo ili televizijski aparat, barem ga prekrijte prije odlaska na počinak.

Srodno s ovim, nikada ne držite vodu (akvarij, fontana i sl.) u dječjoj i spavaćoj sobi. Voda je moćno i pozitivno Feng Shui sredstvo, ali mora biti pravilno primijenjena i uvijek pod nadzorom, a kada spavamo ona to nije.

5. Polovne stvari

Polovne stvari, uključujući i antikni namještaj mogu, pored zdravstvenih sa sobom donijeti još mnoge druge neprilike. Oni uvijek sa sobom povlače energiju ljudi koji su ih prije koristili i sreće ili nesreće koja je njih pratila, stoga oprez, jer nikada ne možete biti sigurni da je ta energija pozitivna. Ako ovo, zbog imovinskog stanja, ne možete izbjeći, takve stvari temeljito fizički i energetski očistite.

(feng-shui-dom.com)