UNOSI od 800 do 1000 kalorija: Od 2012. nije popio NI KAP VODE, evo u kakvom je stanju nakon pune TRI GODINE!

pas

Foto: Ilustracija / Shutterstock

On tvrdi da dnevno unosi od 800 do 1000 kalorija, a nužno potrebnu tečnost unosi kroz sveže voće i povrće

Svi znamo da nam je voda neophodna za život, ali jedan muškarac tvrdi da nije popio ni gutljaj vode, čak ni bilo koje druge tečnosti već tri godine!

Piter Filak je nekadašnji medicinski tehničar, vegan i model koji je čašu u ruke poslednji put uzeo 5. maja 2012.godine, a svoje prehrambene navike i životni stil naziva “liquid free” (bez tečnosti).

“Tokom prvih mesec dana nekoliko puta sam poklekao i popio mlečni šejk ili sok, ali naučio sam da kontrolišem svoje žudnje”, rekao je Filak za Food World News.

[adsenseyu1]

On tvrdi da dnevno unosi od 800 do 1000 kalorija, a nužno potrebnu tečnost unosi kroz sveže voće i povrće.

Na pitanje zbog čega je uopšte odlučio da se upusti u ovaj nesvakidašnji način života, Piter kaže da je uveren da voda i sve ostale tečnosti koje ljudi piju sadrže razne otrovne hemikalije, kao i da je na isti način ishrane stavio i svog psa.

“Čak i kada filtrirate vodu, iz nje vadite jednu hemikaliju i stavljate drugu”, tvrdi on.

Piter otkriva i da njegov način života ima brojne prednosti, a od hrane ne jede namirnice životinjskog porekla, uključujući meso, sireve, mleko, jaja…

Za sebe kaže da je vrlo zdrav, ima energije više nego ikada pre, a imunitet mu je u odličnom stanju.

Sa druge strane, nutricionisti ističu kako je to što on radi vrlo opasno, jer dehidracija može uzrokovati brojne probleme u organizmu, pa čak i smrt.

[adsenseyu1]

(24sata.hr)