Učinićete ČUDA za vaše ZDRAVLJE ako čašu MLEKA S MEDOM pijete svaki dan! (INFO)

med
Ponekad najprostije namirnice, koje svako ima u kuhinji, mogu da učine čuda za vaše zdravlje. evo zašto bi trebalo svakodnevno da pijete med i mleko

Čuvena izreka “čašu mleka i u krevet”, nije uopšte za potcenjivanje, samo što u čašu mleka treba dodati i kašičicu meda. Evo koje sve dobrobiti ćete imati od toga.

Dobar san

Bolje od čaše toplog mleka pred spavanje je čaša toplog mleka sa kašičicom meda. Previše šećera će razbuditi i uznemiriti, ali sasvim malo glukoze javiće vašem mozgu da isključi oreksin, neurotransmiter koji je odgovoran za budnost tokom dana.

[adsenseyu1]

Izdržljivost

Čaša mleka i 2 kašike meda u jutarnjim satima će poboljšati izdržljivost tokom dana. Mleko sadrži proteine, a med potrebneugljene hidrate. Mleko i med mogu da piju sve osobe, nezavisno od uzrasta.

Foto-ilustracija: Profimedia

Usporava starenje

Istraživanja su pokazala da mleko i med deluju na celo telo, a ne samo na kožu, kada je starenje u pitanju. Ljudi u mnogim starim civilizacijama (Grci, Rimljani, Egipćani i Indijanci) su pili mleko i med, kako bi očuvali svoju mladost.

[adsenseyu1]

Antibakterijsko delovanje

Istraživanje je pokazalo da kombinacija mleka i meda ima veću delotvornost na stafilokoke (vrsta opasne bakterije) nego mleko i med zasebno.

Foto-ilustracija: Foter/Theresa Thompson

Varenje

Šoljica toplog mleka sa 2 kašičice meda će pomoći kod zatvora, nadutosti i crevnih bolesti.

Respiratorne bolesti

Toplo mleko je odličan lek za prehladu i kašalj, kao i med. Ako spojimo njihova svojstva, dobićemo još bolji lek.

(Telegraf/ Ženstvena)

 

3 Comments on "Učinićete ČUDA za vaše ZDRAVLJE ako čašu MLEKA S MEDOM pijete svaki dan! (INFO)"

  1. da a oni što su dijabetičari da li oni smiju to konzumirati?

    • Da,naravno . Ali,nijenaveseno, med uzimajte iz plasticne kasicice,veca je djelotvornost,onakk gubi svoju svrhu. Proguglajte zasto i vise nikada necete med uzimati iz obicnih kasicica koje j svakodnvnici koriatite.

  2. Samo nikako da se naucite da ne prikazujete med sa metalnom kasiciom.

Comments are closed.