TAJNE IZ PROŠLOSTI: STRASNO su se ZALJUBILI, a onda su saznali STRAŠNU TAJNU, koja im je živote pretvorila u PAKAO

ljubav

Foto-ilustracija: publicdomainpictures.net

Da nam romansu sa voljenom osobom mogu pokvariti tajne iz prošlosti primer su Nataša i Zoran čiju vam ljubavnu priču donosimo u serijalu tekstova o srpskim urbanim legendama

Lubav ne poznaje granice, religiju, boju kože, zbog nje se čini sve, a nekada i stvari koje ni u snu ne zamišljamo. Kako god bilo, sa voljenom osobom želimo da provedemo ceo svoj život.

Međutim, desi se da ponekad “iskrsne” neki problem pa ne ispadne sve onako kako smo zamišljali. Da nam romansu sa voljenom osobom mogu pokvariti tajne iz prošlosti, primer su Nataša i Zoran čiju vam ljubavnoj priču donosimo u serijalu tekstova o srpskim urbanim legendama.

Njih dvoje su se upoznali u Beogradu na jednoj žurki, a kako to biva kada su velike ljubavi u pitanju, zaljubili su se na prvi pogled.

[adsenseyu1]

 

Zoran je tada imao 22, a Nataša 20 godina. Mladi, lepi, oboje studenti, jednostavno izgledalo je da su savršeni jedno za drugo.

Postojala je tu, međutim, jedna tajna iz Zoranove prošlosti o kojoj on ništa nije znao, a koja će mu nažalost pokvariti ideal o ljubavi za ceo život.

klupa

Foto-ilustracija: Pixabay.com

Klupko je počelo da se odmotava tri meseca posle njihovog zabavljanja kada je Zoran otišao prvi put kod Nataše kući kako bi se upoznao sa njenim roditeljima.

Te jesenje večeri otišli su kod nje kući. Odmah se upoznao sa njenim ocem koji im je otvorio vrata. Posle kraćeg razgovora sa njim otišli su kod nje u sobu, pustili muziku i razgovarali. Natašina majka Zorana, stigla je kući nešto kasnije i otišla je do sobe da upozna momka njene drage ćerke.

Pre toga, otišla je do kuhinje kako bi im spremila nešto za grickanje, a zatim se uputila u ćerkinu sobu. Otvorila je vrata, ušla i zanemela…

[adsenseyu1]

Iz ruke je ispustila tanjir koji je držala i odmah izletela iz sobe. Zoran i Nataša su se zbunjeno pogledali ne znajući čemu takva reakcija majke.

Istrčali su iz sobe za njom i zatekli je kako sedi u dnevnoj sobi pognute glave, ubrzo je u sobu ušao i njen suprug, odnosno Natašin otac. Niko nije mogao ni da pretpostavi zbog čega se odjednom uznemirila.

ljubav

Foto: pixabay

Izvinila se svima na reakciji, pozdravila se sa Zoranom i krenula je da mu postavlja pitanja, odakle potiče i ko su mu otac i majka. Tek tako, u jednom trenutku odlučila je da ispriča sve, ono što je mučilo godinama i što nikada nije ispričala svojoj porodici.

Zoran joj je mnogo zaličio na jednu njenu davnu mladalačku ljubav koja je bila puna žara i strasti, a iz koje se rodio jedan prelep dečak. Kako je bila veoma mlada i nije imala mogućnosti da odgaja dete sama, jer otac nije hteo da prihvati bilo kakvu obavezu, dala ga je na usvajanje.

E, upravo na tog mladića, oca njenog davno ostavljenog sina kojeg ona nikada od dana kada ga je dala na usvajanje nije videla, zaličio joj je Zoran.

Svi su se ukipeli dok su slušali njenu priču, reč nisu progovarali, osećanja su im bila pomešana, a naročito Zoranu kome se se koža ježila i koji u jednom trenutku nije znao gde se nalazi.

Odlučila je da ispriča sve jer više to nije mogla da drži u sebi… Razgovor je trajao celu noć, uz suze, bes ali je na kraju osetila veliko olakšanje.

Ali ne i Zoran, njemu se te noći svet srušio, jer pored toga što su roditelji od njega ceo život skrivali da je usvojen, borio se sa besom i činjenicom da ga je rođena majka ostavila kao bebu, a povrh svega ispalo je da je Nataša u koju je bio zaljubljen do ušiju u stvari njegova sestra po majci!

Kako bi utvrdili da li je Zoran zaista Natašin polubrat i sin njene majke uradili su DNK analizu. Posle nje je bilo sve jasno. Zoran je bio Natašin polubrat i sin njene majke Zorane.

To je značilo kraj… kraj za njihovu vezu. Pored razočaranosti osećali su se i osramoćeno jer je, zbog ćutanja njihovih roditelja, pre svega majke i sticajem životnih okolnosti, njihova veza bila incest.

Naravno, Zoran i Nataša odmah su raskinuli i pred njima je bio veliki izazov. A to je da zaborave sve što su do tog momenta preživeli zajedno i da pokušaju da gledaju jedno drugo kao najbliži rod, ili makar kao prijatelja.

U životima tih porodica više ništa nije bilo isto. Zoran se ljutio na svoje roditelje što mu nikada nisu rekli da je usvojen, ljutio se na svoju majku što ga se odrekla, razočarao se u ljubav i bio posramljen, jer se zabavljao sa svojom polusestrom.

Ipak, život je morao da se nastavi dalje. Kako je, tako je. Možda, na kraju ipak nije toliko tragično, jer saznala se istina i mogli su da nastave svoje živote čisti pred sobom, pred Bogom, pred svima.

Nažalost, možda su Zoran i Nataša morali da se zaljube, jer da nije bilo tako, on možda nikada ne bi saznao ko mu je prava majka, nikada ne bi saznao da ima polusestru, nikada ga njegova majka Zorana ne bi zagrlila, i možda, nikada ne bi na pravi način shvatio da život nije bajka kao iz dečijih priča.

Naučio, možda na malo surov način, ali naučio i šta znači oprostiti. Da, na kraju, posle svega što se izdešavalo, oprostio je svojoj biološkoj majci jer mu je važnije da se do kraja svog života slaže sa njom nego li da živi u mržnji. Oprostio je i svojim roditeljima koji su ga čuvali, jer su ga upravo oni izveli na pravi put i vodili brigu o njemu čitav život. Na kraju, možda su oni i najzaslužniji za to što je odrastao u dobrog čoveka koji je smogao snage da oprosti.

Uspeli su da prevaziđu sve probleme i izdignu se iz te životne situacije.

Odgovore na pitanja zašto i kako su sebi dozvolili da dođu u takvu situaciju možda nikada neće dobiti, ali su hrabrošću majke Zorane dobili priliku da ostatak života provedu bez laži i u slozi, čemu će učiti i svoja buduća pokoljenja.

(S. K. /Telegraf)