SRBIJA: Meteorolozi su izdali TRI VAŽNA UPOZORENJA za naredna 3 dana, prvo počinje da važi OD VEČERAS! (INFO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Vozači, ali i pešaci, dobro obratite pažnju – za naredna tri dana Republički hidromteorološki zavod (RHMZ) izdao je tri važna upozoranja, a prvo važi od danas, odnosno večeras.

Prvo nas učekuju obilne padavine širom Srbije, zatim se u istočnoj Srbiji očekuje ledena kiša, a onda će u košavskom uslediti olujni vetar.

Otapanje snega i nove padavine, mahom kiša, očekuju se tokom noći i sutra u većini krajeva. Upozorava se da bi sutra ujutru i pre podne u istočnim krajevima kiša mogla da se ponegde ledi na tlu. Zato, naročito vozači, treba dobro obrate pažnju na uslove za vožnju, ali i pešaci, jer su tada česti padovi i prelomi.

Sutra i u sredu u košavskom području i na planinama duvaće jak i olujni južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju i sa udarima većim od 24 m/s. Tek u s sredu posle podne očekuje se slabljenje vetra.

Jutarnja od -4 do 2

Sutrašnja jutarnja temperatura biće od -4 do 2 stepena, a najviša dnevna od 2 do 9 stepeni Celzijusa.

I u Beogradu će sutra biti oblačno i vetrovito, povremeno sa kišom. Vetar će biti jak, povremeno i olujni, jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 1 stepen, a najviša dnevna oko 5.

UPOZORENJA RHMZ

Ponedeljak

Upozranje za Srbiju na obilne padavine (za noć 19/20.11.2018. i 20.11.2018): U toku noći i sutra se očekuje otapanje snega i nove padavine, kiša, u većini krajeva od 20 do 30 mm, lokalno i više od 40 mm, uglavnom na jugozapadu.

Utorak

Upozorenje na istočnu Srbiju na ledenu kišu (za 20.11.2018): Sutra ujutru i pre podne u istočnim krajevima kiša će se ponegde lediti na tlu.

Sreda

Upozorenja za Srbiju na olujni vetar (za 20. i 21. 11.2018): Sutra (20.11.2018.) i prekosutra (21.11.2018.) u košavskom području i na planinama duvaće jak i olujni južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlјu i sa udarima većim od 24 m/s. U sredu posle podne slablјenje vetra.

toplota-hladnoca-kisa-vetar

Foto: printskrin

Kako će biti od četvratka

U četvrtak ujutru i pre podne oblačno mestimično sa kišom, na planinama i istoku sa snegom, zatim se očekuje prestanak padavina.

U petak i subotu biće suvo i malo toplije uz smanjenje oblačnosti.

Od nedelje oblačno mestimično sa kišom, a na planinama početkom naredne nedelje i sa snegom.

(Dnevne.rs /Blic /Izvor: Tanjug)