Smrdibube mogu da vam SISAJU KRV, a ako vam uđu u kuću nastaju PROBLEMI!

biljka

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Smrdibube je zaista teško ne primetiti: nesnosno zuje dok lete, a kada ih pritisnete ili makar samo pokušate da ih dodirnete, ispuštaju smrad po kome su zaslužile svoje “narodsko” ime.

Svi bi želeli da ih se reše, ali to nije nimalo lako, jer prognoze o smanjenju njihovog broja nisu nimalo optimistiične, a ovaj period je idealan za njih te je u jeku invazija ovih insekata kako u Beogradu, tako i u čitavoj Srbiji.Upravo je promena klime donela smrdibube i to velikom broju.

Ovi insekti su aktivni tokom celog dana, međutim, pošto su noći postale svežije tada su i najdosadnije jer, upravo, tada “napadaju” stanove, kuće, garaže, špajzeve, kuhinje u potrazi za toplijom sredinom. One se u kuće sklanjaju od zime, te koliko ih vam se uvuče u kuću, tačno toliko će na proleće iz nje izaći, ukoliko do tada prežive.

NEVERICA: Iz sefa beogradske policije nestalo više od 80.000 evra (INFO)

Savetuje se da nikako ne koristite usisivač pokupite ubijene smrdibube, jer će smrad ostati dugo unutra.Ove bube, koje su poreklom iz Istočne Azije, i koje se mogu naći u šumama širom sveta, najčešće su braon i zelene boje. Bez obzira na boju, smrad se ne razlikuje.Olakšanje je u tome što od njih nema nikakvih opasnosti.

   

Pripadaju rodu stenica, većina je bezopasno, ali neke mogu i da ujedaju i sisaju krv i da sve to može biti veoma bolno.

(Dnevne.rs/Srbija Danas)