SARADNJA SA FRANCUSKIM GIGANTOM: Otkriveno koliko Novak dobija novca od “Lakosta”

tenis

Foto: tanjug/AP

Đoković se posle pet godina koliko je proveo kao najveći ambasador japanske kompanije odlučio na promenu i obavezao se na saradnju sa francuskim gigantom.

Pošto detalji ugovora nisu objavljeni spekulisalo se da je jedan od najunosnijih u istoriji ‘belog sporta’, a posle velikog uspeha na Vimbldonu i četvrte titule otkriveno je o kojoj se sumi radi.

“Lakost” plaća Novaku 9,4 miliona dolara na godišnjem nivou (ugovor potpisan na pet godina), manje nego 15 miliona koliko su pisali svetski mediji i, zbog problema sa povredom lakta, ta saradnja tek sada je postala uspešna.

PAKLENI PLAN HARADINAJA I TAČIJA: Vlast u Prištini nudi kriminalcima MILIONE da lažno optuže Srbiju za ubistvo Olivera Ivanovića!

Prema informacija koje ima Forbs, najbolji srpski teniser je u prethodnih 12 meseci (od maja 2017. do maja 2018. godine), zaradio ukupno 23,5 miliona dolara, ali je samo milion i po bilo od turnirskih nagrada.

Ukupno 22 je dobio od sponzora, među kojima su, osim “Lakosta”, još “Hed”, “Asiks” i “Seiko”.

Novak je nedavno produžio ugovor sa “Hedom” koji mu donosi 7,5 miliona dolara godišnje, od proizvođača patika ima još četiri, dok mu “Seiko” plaća pet miliona za 12 meseci.

REŠENJE PROBLEMA KOSOVA: Rusija otvoreno stala na stranu Beograda

Potvrđeno je i da ugovori sa “Pežoom”, “Džejkobs krikom” i “Odemar Pigeom” nisu produženi.

(Dnevne.rs/Izvor: b92.net)