SAHRANJEN U NAJVEĆOJ TAJNOSTI BEZ IGDE IKOGA: Oca su mu odveli u zarobljeništvo, jednu ženu nikad nije preboleo, a ceo život mu se DUŠA KIDALA zbog jedne činjenice

glumac

Foto: Printscreen/youtube

Vlastimir Đuza Stojiljković preminuo je 17. juna 2015, a sedam dana kasnije kremiran je u strogoj tajnosti na Novom groblju u Beogradu. Tokom bogate karijere Đuza je igrao u više od 140 filmova i serija, a o svom privatnom životu retko je govorio.

Naime, sa samo 12 godina Đuza je ostao sam sa majkom. Nemci su mu odveli oca u zarobljeništvo. Njih dvoje su sami živeli u njegovom rodnom Ražnju i borili za opstanak. Bez ičije pomoći, živeli su u trošnoj kući blizu škole, gde mu je majka predavala.

Sa 16, Đuza je otišao bos na Ujedinjenje saveza antifašističke omladine Srbije. Od Niša do Beograda išao je golih nogu!

Inače, ono što je njega posebno bolelo jeste činjenica da nije imao dece.

“NAVALITE ČETNICI, MENE ZABOLJE JOŠ VIŠE” Crnogorska savetnica započela RAT na društvenoj mreži, pljuje na SVE SRPSKO! (FOTO)

“Nemam dece. Ona mogu da naprave velike probleme, ali ipak daju i povoda da možeš da brineš. Produžetak vrste, šta ja znam. Mislim da je najteže, bar meni, biti sam. To je užas jedan. Kada mi je umrla žena Olgica Stanisavljević, preselio sam se u stan preko puta našeg, jer u njega više nisam mogao da uđem. Prva tri meseca posle njene smrti proveo sam kod oca i majke u Kruševcu. Olgica i ja bili smo zajedno još iz gimnazije. Ne postoji prva, druga ili treća ljubav, postoji jedna koja se pretvara u veliko prijateljstvo. Inače, ako toga nema, to i nije bila ljubav”, govorio je Đuza.

Poslednjem ispraćaju, kako je Kurir tada saznao, prisustvovala je samo njegova druga supruga Dušanka. Koliko je taj čin bio pod velom misterije govori i podatak da niko od njegovih kolega i bliskih prijatelja, čak ni rodbina, nije imao informaciju o tome kad i gde će kremacija biti obavljena.

DA LI BISTE JE PREPOZNALI? Danas je jedna od NAJPOPULARNIJIH PEVAČICA na ovim prostorima (FOTO)

“Dušanka nikome nije želela da kaže kad će biti kremacija. Zaista ne znam da li je to bila Đuzina želja ili je ona tako odlučila. Koliko sam čuo, urna neće biti pohranjena u Aleji zaslužnih građana, jer se tome protivi Dušanka. Ali bolje da to proverite s njom”, kazao nam je tada jedan od bliskih glumčevih kolega.

Jedan od najboljih glumaca preminuo je na Klinici za infektivne i tropske bolesti, gde je prethodno zbog infekcije hitno prebačen iz staračkog doma “Lug”, u kojem je bio smešten nakon moždanog udara koji je doživeo.

           

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)