REČNI ‘MONSTRUM’ TERORIŠE SAVU: “Moj muž je šetao psa pored obale, kada ga je nešto POVUKLO POD VODU” (FOTO)

som

Foto: privatna arhiva

Som težak više od stotinu kilograma primećen je poslednjih dana uz obale reke Save u Zagrebu.

Fotografiju podvodne nemani ustupila nam je Zagrepčanka B. V. (podaci poznati redakciji) koja tvrdi da je reč o istoj ribi koja je pre punih šest godina napala i u reku povukla njenog psa, 14 kilograma tešku ženku francuskog buldoga.

[adsenseyu5]

Kako je ispričala za Jutarnji list, pre šest godina njen je suprug, baš u ovo vreme, šetao je njihovog psa.

Ona je trčkarala po plitkoj reci uz obalu.

HOROSKOP ZA SUTRA (13. septembar 2017): Šta god da pokrenete imaćete velike šanse i da dovedete do kraja, pa se sutra izborite za sve (ASTROLOGIJA)

Kod železničkog mosta, poznatijeg i kao Hendriksov, ženka je iznenada snažno povučena u vodu. Suprug naše sagovornice odmah je skočio u vodu, no psu nije bilo traga. 

Kada je došao kući, supruzi je ispričao što se dogodilo i zaključili su da je u pitanju veliki som, s obzirom na to da je reč o ogromnim ribama koje često napadaju manje životinje, poput ptica pa čak i pacova.

Šest godina B. V. upozoravala je vlasnike manjih pasa na ogromnu rečnu neman, ali retki su oni koji su joj poverovali. Međutim, sada se konačno domogla fotografije ribe.

[adsenseyu1]

– Sada su somovi su posebno aktivni jer se pojačano hrane pre dolaska hladnijih dana pa nije retkost videti ih uz obalu.

Fotografiju sam objavila na Fejsbuku ,javio mi se ribolovac iz Srbije koji kaže da bi se moglo raditi o somu teškom i do 150 kilograma – ispričala nam je.

Ribolovni stručnjak Daniel Vignjević, autor brojnih članaka o ribama i ribolovu, kaže kako je, sudeći prema fotografiji, zaista reč o velikom primerku.

SAVREMENIM GROBLJEM ĆE ZAVLADATI NOVI TREND? Svašta smo videli kada su spomenici u pitanju, ALI OVO JE JEZIVO! (FOTO)

– Iako je to teško proceniti, reč je o vrlo velikom somu, dužine barem dva metra. Težina bi mu mogla premašivati stotinu kilograma – kaže Vignjević, koji otkriva kako nije nemoguće da ovako velika riba u dubine povuče manje ljubimce.

NASA OBJAVILA NEVEROVATNO OTKRIĆE: Pored Niša se nalazi KOSMIČKI LEVAK, svetski straživači stižu u Srbiju! (INFO)

Veće primerke viđao je uglavnom na Savi u blizini Toplane, ali nije retkost ni da dođu u pliće vode te da se približe obali u potrazi za hranom. Somovi su inače vrlo opasni rečni grabljivci, a u nekim slučajevima mogu da narastu i do težine veće od 300 kilograma.

(Dnevne.rs /Blic/Izvor: Jutranji list)

[adsenseyu4]