Recept za štrudlu: Uspeva baš svima! (RECEPT)

recept

Foto ilustracija: Printscreen/insatagram/sandrine_carolije_zrenjanin

Pravljenje štrudle, uvek je pravi izazov, osim kada imaš ovako dobar recept koji svim uspeva

Potrebno je: 500 g brašna (tip 500); 250 ml mleka; 100 ml ulja; 2 jaja; 1/2 kockice svežeg kvasca (25 g); 1/2 kašičice soli; 5 kašičice šećera; džem (po izboru).

Za premazivanje rolata: 1 žumance; nekoliko kapi ulja.

Priprema: U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umesiti glatko testo. Možete ga mešati dodacima za testo uz pomoć miksera. Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjanoj podlozi.

PAŽNJA! BOJLER MOŽE DA UBIJE! Stručnjaci upozoravaju na šta treba obratiti pažnju (INFO)

Testo podeliti na dva dela (dve jufke), prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste. Jufke istanjiti što više može, pa celu površinu testa obilno namazati džemom. Urolati i ređati u podmazan pleh. Rolate premazati žumancem u koji se stavi nekoliko kapi ulja. Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi. Rolate posipati prah šećerom i poslužiti tople.

         

(Dnevne.rs/Izvor: Stil.kurir.rs, recepti.com)