RAK JETRE – bolest koja odnosi sve više života širom sveta: Ako OVO primetiš kod sebe, odmah POSETI LEKARA!

bolest

Foto ilustracija: Dnevne.rs/Pixabay

Rak jetre je smrtonosna bolest koja odnosi sve više života širom sveta, a evo koji simptomi ukazuju na ovo oboljenje.

Pijenje prevelike količine alkohola, dugotrajna infekcija hepatitisom B i C, hekomromatoza (nasledni poremećaj u kojem se nivo gvožđa u telu povećava) i dugotrajna ciroza, odnosno bolest jetre stvaraju najveći rizik od ovog smrtonosnog oboljenja.

Prvi simptomi se pojavljuju dok se rak nalazi u naprednom stadijumu, a u početku ih ljudi uglavnom ignorišu. Simptomi koji ukazuju na rak jetre su nagli gubitak težine, gubitak apetita, osećaj sitosti nakon jela, iako smo jeli malo, mučnina, povraćanje i žutica. Najviše prikriveni simptomi su svrab kože i konstantan umor, a ako se otkrije na vreme ova vrsta kancera može biti izlečiva.

ko imate ove simptome odmah idite kod lekara, a kako biste smanjili rizik regulišite način ishrane i izbegavajte alkohol.

PROČITAJTE JOŠ

Tiodorović NIKAD OŠTRIJI: Za nenošenje maske KAZNA 50.000 DINARA, u zatvor zbog KORONA ŽURKI

Detoksikacija jetre uz pomoć dva sastojka:

Na oštećenja jetre najčešće utičemo sami.

Konzumiranje nezdrave hrane, izbegavanje fizičke aktivnosti, konzumiranje alkohola i cigareta štetno je po ovaj organ. Jetra  ima veoma važnu ulogu kao organ koji “obnavlja” krv pa je i organ koji stimuliše probavu. Jetra, takođe, prečišćava krv i eliminiše otpadne materije iz krvotoka.

Upravo iz navedenih razloga bilo bi dobro da se podvrgnete tretmanu detoksikacije jetre. On je jednostavan, a sastoji se od sledećeg.

Svako jutro pre doručka, popijte kašiku maslinovog ulja pomešanu sa kašikom sveže isceđenog soka od limuna. To je prilično jednostavno, a može vam pomoći da produžite svoj životni vek.

Takođe, smanjite unos alkohola, cigareta, nezdravih namirnica i počnite da upražnjavate fizičku aktivnost.

PROČITAJTE JOŠ

MENJA LJUDIMA ŽIVOT IZ KORENA: Sve više lekara govori o ovoj dugoročnoj posledici korona virusa

Maslinovo ulje otvara kanale žučne kese i jetre što stimuliše oslobađanje žuči (važnog učesnika u probavljanju hrane) u crevima. Limun ima sličan efekat na probavu.

Već nakon esec dana ćete osetiti promene koje će biti vidljive i na vašoj koži – ten postaje svežiji, a izgled podmlađen.

Doći će i do nestanka tamnih kolutova ispod očiju (ukoliko ste ih imali).

Problemi s varenjem postaju prošlost, a vi ćete se osećati energičnije i vitalnije.

 

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas/lepaisrecna.rs)