Prvo što se vidi kad vam neko uđe u kuću: Evo kako da uredite ulazni hodnik! (INFO)

vrata

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Kombinacije kontrasnih boja su uvek efektno i dobro rešenje

Bilo da je prostran ili u uskom hodniku, ulaz u stan uvek možete da uredite tako da deluje moderno i dopadljivo.

U većini slučajeva ovi prostori su bez prirodnog svetla, što ih čini mračnim i manjim nego što to zaista jesu. Sigurno da postoje trikovi za vizuelno proširenje hodnika, ali je isto tako važno kakav nameštaj tu postavljate i da li puštate mašti na volju.

[adsenseyu4]

Ukoliko ste rešili da sklonite manje pregradne nenoseće zidove i da spojite hodnik sa ostatkom stana, možete da upotrebite malo jaču oker nijansu. Provucite je na plafonu i zidovima i napravite zanimljive igre u ambijentu.

Nekome smeta da ovaj deo stana pripadne dnevnoj sobi ili trpezariji, ali može da doprinese da prostor izgleda prostranije.

hodnik

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Hodnik je vrlo često nepravilnog oblika, gde iz jednog njegovog dela skrećete u drugi. U ovom slučaju bi bilo dobro da se odlučite za panel izraženih šara sa ogledalom, fiokom i čivilukom.

Ostali deo hodnika neka bude jednostavan sa zidovima u neutralnoj boji, bez suvišnih detalja i to će biti vrlo elegantno.

Možda je najkomplikovaniji zadatak osmisliti ulazak u stan. Često dodatni elementi koji prate ove enterijere mogu da otežaju rešenje.

[adsenseyu1]

Vrlo zanimljiva postavka visokog plakarskog elementa sa dodatnim delom za kačenje garderobe u ovom delu stananeće delovati grubo i preteško ako se fino uklopi u nišu u zidu.

Kombinacije kontrasnih boja su uvek efektno i dobro rešenje. Ukoliko se odlučite za ovakav korak u vašem ulaznom hodniku, poigrajte se sa komadima nameštaja, na primer komodom u različitim kontrasnim bojama. Na zid možete da stavite uski panel u nekoj tamnijoj boji sa elementima za kačenje garderobe i policu u njoj kontrastnoj boji za odlaganje kapa, šešira ili torbi. Ovo će dati notu neobičnosti celom prostoru.

Savet: Izgled Vašeg ulaznog hodnika možete da poboljšate i dodavanjem nove zidne, plafonske ili podne rasvete. Ukoliko je osmišljena na pravi način, osim neophodnog svetla, dodaće i lepu notu estetici prostora i tako dodatno ukrasiti vaš hodnik.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor: opusteno.rs)

[adsenseyu2]