PROVERITE SVOJ ZADAH: 3 načina da saznate da li vam smrdi iz usta (INFO)

miris

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Uzroci lošeg zadaha mogu biti različiti, a najčešće su u pitanju bakterije koje se skupljaju na jeziku. Proverite da li ste i vi žrtva

Loš zadah uzrokovan je brojnim faktorima. Neki od njih povezani su sa osnovnom higijenom zuba i usne šupljine. Međutim, većina je zapravo prouzrokovana svakodnevnim navikama, odnosno jelom i pićem koje unosimo u organizam.

Planirate li važan sastanak, izlazak s prijateljima ili simpatijom, testirajte svoj dah na tri efikasna i brza načina.

Dlan

Poližite gornji deo šake i pričekajte da se pljuvačka osuši. Nakon pet do deset minuta pomirišite mesto. Ako osetite neprijatan miris, znajte da su u pitanju  anaerobne bakterije koje u ustima stupaju u reakciju sa sumporom, a ovaj element je glavni krivac za loš zadah.

[adsenseyu1]

Gaza

Komadom gaze ili pamučne krpice dobro obrišite jezik. Ako na njemu ostane žućkasti trag, očekujte i neprijatan smrad. Najviše gljivica koje uzrokuju neugodan miris nalazi se na jeziku, ispod belog sloja gde se i razvijaju. Što je beli sloj na jeziku deblji, one će se brže razmnožavati.

kamenac

pixabay

Konac

Koncem za zube očistite prednje zube, a nakon čišćenja pomirišite konac. Ako na njemu ima belih naslaga i ako osetite neugodni miris vreme je za pranje zuba. Spomenute bakterije nalaze se po celoj zubnoj šupljini, a to znači i između zuba.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs / Zadovoljna.hr)