Pročitajte kakvo nas VREME očekuje do kraja APRILA (moraće da radi grejanje)

kisobran

Narednih dana očekuje se pad temperature. Na planinama će opet padati sneg

POSLE nekoliko dana pravog proleća, već od večeras počinje postepeno naoblačenje, ponegde sa kišom i pljuskovima. U subotu se vraća hladnija verzija proleća, pa će temperature sa izuzetno toplih za ovo doba godine munjevito “sići” za 10 do 15 stepeni. Na planinama se očekuje i sneg.

[adsenseyu5]

 

Uprkos razvedravanju od nedelje, vreme će sledeće sedmice biti hladnije. Sledećeg petka i tokom narednog vikenda toplije sa dužim sunčanim periodima. Kako meteorolozi kažu, današnji petak će u Srbiji početi sunčano, a po podne će na severu i zapadu Srbije biti uslova za kratkotrajnu kišu ili lokalne pljuskove. Minimalne temperature biće od šest do 15 stepeni, a maksimalne od 23 na severu do 27 stepeni na jugu Srbije.

– Za vikend se očekuje hladnije vreme uz pad temperature za 10 do 15 stepeni – kažu u “Meteosu”. – U subotu kiša i zahlađenje se premeštaju sa severa, pa će na planinama iznad 1.400 metara tokom dana početi da pada sneg. U nedelju nas očekuje razvedravanje, najpre na severu Srbije, sa više sunčanih perioda. Prva četiri dana naredne sedmice biće hladnija, sa mogućom kratkotrajnom kišom, a na planinama sa snegom.

Na Kopaoniku će biti skijanja i za 1. maj, s obzirom na postojeći snežni pokrivač i hladno vreme u narednom periodu. Međutim, kako će srednja dnevna temperatura u nižim predelima biti oko 10 stepeni, u ovom periodu moraće da radi grejanje.

[adsenseyu1]

(novosti)