PROBAJTE VEĆ SUTRA: Pet jednostavnih koraka do savršeno prirodnih lokni

zena
Pre nego što iskočite iz tuša, uvijte kosu tako da iscedite višak vode iz nje i stavite veliku količinu pene za lokne

Ako imate prirodno kovrdžavu kosu onda znate da je to veza “između ljubavi i mržnje”. Komplimenti koje dobijate su beskrajni, ali kada se ujutro probudite sa kosom koja liči na ptičije gnezdo, prosto poželite da ste rođeni sa uglađenim, ravnim krajevima. Borba sa umršenim krajevima čitavih 15 minuta je toliko mučna da vam dođe da se ošišate na keca!

Ali ko kaže da održavanje kovrdžave kose mora biti teško? Sigurno, ume biti iritantno, ali jednom kada pronađete vaš način za brzo stilizovanje lokni, kratak tuš i oblačenje je sve što će vam biti potrebno da budete spremni za izlazak, piše Elle.rs.

[adsenseyu1]

Korak 1: Šampon i balzam sa hidrantnom formulom.
Ako imate kovrdžavu kosu, velika je verovatnoća da je suva. Korišćenjem hidrantnog šampona i balzama kovrdže će izgledati bolje, sveže i sjajnije mnogo duže nego inače. Ostavite balzam da odstoji nekoliko minuta duže kako bi odmrsio te nesnosne uvojke.

Devojka kovrdžave kose

Korak 2: Češljajte vašu kosu češljem sa širokim zupcima pod tušem.
Za neke ljude češljanje kose dok je još uvek vlažna je jednako izvršavanju zločina. Ali ako imate kovrdžavu kosu, znate da češljanje na suvo nije nimalo slatko (pomislite na lavlju grivu). Umesto toga, dok nanosite balzam, uradite to češljem sa širokim zupcima kako bi odmrsili svaki pramen posebno.

[adsenseyu1]

Korak 3: Uvijte kosu i stavite joj velikodušnu količinu pene za lokne.
Pre nego što iskočite iz tuša, uvijte kosu tako da iscedite višak vode iz nje i stavite veliku (mislimo baš veliku) količinu pene za lokne. I to od korena ka vrhovima, izvlačeći prstima. Neka pena u sebi sadrzi učvršćivač, da bi vaše lokne trajale duže.

Korak 4: Umotajte kosu u peškir i ostavite je tako nekoliko minuta.
Kada završite sa pranjem, uvijte vašu kosu u peškir. Nikako je nemojte trljati, misleći da ćete je tako dodatno prosušiti. Jednostavno je ostavite tako. Operite zube, stavite malo losiona, umijte lice, štagod ste naumili. Samo ostavite kosu u peškiru 10 – 15 minuta.Korak 5: Namažite kremu za lokne i pustite da se osuši.
Nakon što ste držali kosu u peškiru (trebalo bi da je vlazna, ali ne i mokra), aplicirajte kremu za lokne, od korena ka vrhovima nežno je gnječeći rukama. Ovim ćete je dodatno učvrstiti, dati joj definiciju i kontrolu kovrdžama. Zatim je ostavite da se skroz osuši. Najbolji način je prirodan ali, ako ste nestrpljivi, upotrebite fen.

(elle.rs)