PREVARILA SARADNIKE? Vesna Zmijanac ZAVRŠILA na SUDU zbog mahinacija

pevacica

Foto: promo

Privatna izdavačka kuća „Niki“ u vlasništvu Vesne Zmijanac osnovana je početkom devedesetih godina i postojala je samo nekoliko meseci. Pod njenim okriljem objavljen je Vesnin album „Svatovi“, što je bilo dovoljno za brojne malverzacije i tužbe pristigle od oštećenih saradnika. Magazin Sabor objavio je tekst o ovoj mahinaciji Zmijančeve:

U četvrtom kvartalu 1990. godine prijavljen je tiraž ploče Svatovi“ od 293.000, da bi već u prvom kvartalu naredne rekla: „Nemamo ništa da prijavimo.“ To je svojevrstan apsurd i govori da tu nisu čista posla. Sama Vesna se ne uzrujava previše zbog ovoga.

– Prijavljeno je ranije oko 300.000, a nedavno još 65.000. To je bilans prodaje moje ploče „Svatovi“. Uostalom, nije ni bitno koliko sam prodala, već da oni koji sarađuju sa mnom uvek budu najbolje plaćeni – rekla je ona.

Međutim, njeni dojučerašnji saradnici Dragan Aleksandrić, Dragan Laban i Tomica Miljić ne nasedaju na slatkorečivost pevačice, pa su odlučili da namire račune preko suda.

– Taj Dragan Aleksandrić se samo prošetao kroz studio, a zaradio je od mene 300 starih milijardi – izjavila je Vesna.

“OVO JE NAJUZVIŠENIJA I NAJPOTRESNIJA SLIKA SRBIJE DANAS!” Darkov status o baki na pijaci zapalio društvene mreže

Šta je zapravo nateralo muzičare da presaviju tabak, saznaje “Espreso” u razgovoru s njima. Aleksandrić bez mnogo uvijanja govori o ovom sporu i o svojim zahtevima.

– Vesna mi na ime autorskog honorara duguje novac za još 65.000 i na ime izvođačkog honorara za celokupan tiraž. Dogovorili smo se da to budu dva procenta. Na ploči sam imao tri aranžmana, tri kompozicije i dosvirao sam šest harmonika. Tačno je da sam u studiju boravio samo jedan dan, ali nije ni bilo potrebno da dolazim više.

Stiče se utisak da je najogorčeniji Dragan Laban.

– Bio sam inicijator tužbe. Sve numere na Vesninoj ploči sam ja odsvirao.

Mnogo ga je zabolelo kad je video fotografiju bivše žene sa drugim muškarcem: Zar moja Ana i Milana da drugog zovu tata (FOTO)

– Vesna misli da sve zna najbolje, zato su joj svi muzičari okrenuli leđa, pa na svakoj ploči radi s drugima. Ne znam šta će raditi kada joj svi zatvore vrata – rekao je aranžer za “Espreso”.

Nikolija

Foto: Telegraf

Nije poznato kako se ovaj sudski proces okončao, ali je izvesno da je Vesna posao sa izdavaštvom prepustila stručnijima od sebe. Posle gašenja kuće „Niki“, vratila se u PGP i više nije imala priliku da saradnicima uskraćuje pošteno zarađeni novac od autorskih prava.

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)