PRESEKLA JE LIMUN NA 4 DELA i stavila pored kreveta, kad shvatite zašto, i vi ćete to sigurno uraditi (FOTO)

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Limunovo najbolje svojstvo je da je priznati narodni iscelitelj, ali on “radi” još mnogo toga

Sigurno ste milion puta od mame i bake čuli naredbe – iscedi limun; popij limunadu; ne zaboravi na limun zbog vitamina C!

Najčešće se to dešava kada ste bolesni, ali ovo voće može da vam pruži svakodnevnu pomoć, bez obzira na zdravlje.

Limun se sa razlogom ubraja u jednu od najzdravijih namirnica i to je opšte poznato. Sadrži vitamine A, C i E, kao i bakar, hrom, kalijum, gvožđe i magnezijum.Sve ovo zajedno utiče na sprečavanje starenja ćelija u organizmu, ali i na njihovu regeneraciju, piše Demic.

Ovo voće ima i manje poznate pozitivne uticaje na ljudski organizam.

Kada se upoznate sa svim njegovim dobrobitima,najbolje što možete da uradite je da ga uvek imate pri ruci, a pogotovo u spavaćoj sobi.

Limunov miris je jako popularan, jer odaje utisak čistoće i svežine. Zato je on sastavni deo mnogih dezinfekcionih sredstava i osveživača prostora.

Njegova aroma je izuzetno delotvorna pri ublažavanju anksioznosti i depresije, jer podstiče dobro raspoloženje. Koristi se kao aromaterapija.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Limun se koristi kao kozmetičko sredstvo, jer besprekorno čisti kožu glave. On uklanja sve masnoće prodirući duboko u pore, odstranjuje mrtvu kožu i efikasno suši akne i bubuljice. Limun je, u stvari, dobar za sve probleme kože lica – pege, fleke, ožiljke, podočnjake i bore. Zato većinakozmetike sadrži njegov ekstrakt.

Da biste potvrdili pozitivno dejstvo limuna na kožu, možete odmah da isprobate jedan recept.

Prepolovite ovu voćku i istrljajte laktove, kolena ili žuljeve. Videćete da će kože na ovom području brzo da omekša.

Limun se koristi i kao pomoćni lek za probleme sa varenjem, artritis i reumu.

Do sada je bilo poznato da samo jedna čaša limunade dnevno otklanja toksine iz organizma i održava njegov balans.

UPOZORENJE ZA GRAĐANE NA TERITORIJI SRBIJE! Ne smete kasniti ni minut! (INFO)

Ono što još treba da znate je da limun sprečava razmnožavanje loših bakterija u digestivnom traktu i samim tim omogućava olakšano varenje i potpunu apsorpciju hranljivih materija. Ovo voće je definitivno dobro i za olakšavanje bolova u mišićima i zglobovima.

Pošto je limun fantastičan prečišćivač krvi, može se koristiti i pri lečenju kolere i malarije. Limun osvežava dah, jer, kao i u prethodnim slučajevima, ubija patogene bakterije.

   

(Dnevne.rs,espreso, mediji)

1 Comment on "PRESEKLA JE LIMUN NA 4 DELA i stavila pored kreveta, kad shvatite zašto, i vi ćete to sigurno uraditi (FOTO)"

  1. eQ35pe it has pretty much the same page layout and design. Excellent choice of colors!

Comments are closed.