PORUKA NOVAKA ĐOKOVIĆA SRBIMA: Nepravda nas tera da se još više borimo za svoju zemlju! (INFO)

teniser
Novak Đoković nije samo prvi teniser sveta, trenutno jedan od najdominantnijih sportista, on je verovatno najbolji ambasador Srbije

Đoković je u intervjuu Novostima poručio da imamo čime da se pohvalimo, da imamo tradiciju, kulturu, običaje, ali da je potrebno da povratimo identitet narodu.

Nobelovac Ivo Andrić obeležeo je jednu epohu književnosti. Naši inteligentni naučnici su promenili živote ljudima. Imamo čime da se pohvalimo, bujnu istoriju, tradiciju, kulturu, običaje. Vuk Karadžić se toliko borio za ćirilicu, a usled velike globalizacije latinice i onlajn tekstova, drugačijeg fonda reči i trendova, ona se gubi.

[adsenseyu5]

 

A ćirilično pismo je izuzetni bitno. Ono je u stvari naš identitet, koren našeg pisanja, naše inteligencije, početka našeg naroda – poručio je Đoković.

Smatra Novak da moramo da se udružimo i povratimo identitet narodu.

Sve je malo izokrenuto, sistem vrednosti je poremećen. Moramo da se udružimo i da povratimo identitet narodu. Ne živim u Srbiji trenutno i ne mogu da budem taj koji će da sudi i govori šta treba da se radi. Molim za oproštaj sve čitaoce ako se nameće takav utisak, ali pokušavam svojim načinom razmišljanja, koji je mene doveo do određenih visina u sportu, da dam primer.

Svestan je Novak stanja u Srbiji, da mnogi ne mogu da nađu posao, da vladaju bes i očajanje, ali napominje da je obrazovanje dece veoma bitno, kako bi izrasli u ljude poput Branka Ćopića, Nikole Tesle.

– Stanje u kojem se naša zemlja nalazi i način na koji nas tretiraju u svetu, a koji je malo nepravedan, u nama budi tu želju da se istaknemo, da pokažemo svima da smo ljudi, dostojanstveni i u pobedi i u porazu. Da se borimo za svoju zemlju i da ćemo ostaviti srce na terenu. Ne samo ja, nego svaki sportista predstavlja Srbiju na najbolji mogući način, u to sam uveren, jer sam sa mnogima prijatelj – poručio je Novak.

 [adsenseyu1]
(Novosti)