“POKOJ MU DUŠI, ALI IZDAJNIKE NE VOLIM” Veljko Ražnatović pojasnio svoje stavove o Balaševiću

Arkan

Foto: Printscreen/instagram

Đorđe Balašević preminuo je u subotu. Od tog dana od Srbije do Amerike fanovi njegovog lika i dela na razne načine odaju mu počast.

Javne ličnosti se utrkuju ko će emotivniji status da mu posveti i objavi fotografiju sa njim, ipak ima i onih koji pored pesama više pamte neke druge Balaševićeve reči.

Veljko Ražnatović je naišao na oštre kritike javnosti zbog svog stava o Panonskom mornamu, a sada ih je pojasnio.

“Vidim da je moja izjava vezana za lik i delo pokojnog kantautora Đorđa Balaševića uzburkala duhove u srpskoj javnosti, pa se pitam da li je to gore ili ono što je on svojevremeno rekao pred širokim auditorijumom u Hrvatskoj: ‘Ja govorim jednu iskvarenu verziju hrvatskog, takozvani srpski’. Pevao je i u Puli 2016. godine, i to 4. avgusta, pred Hrvatima, dan uoči obeležavanja ‘Oluje’, akcije etničkog čišćenja Srba sa prostora Hrvatske”, kaže Veljko i dodaje:

PROČITAJTE JOŠ

DEBEO DOSIJE UBICE IZ VRANJA: Marjan ubio Saru pa sebe, a prvu žrtvu zadavio na groblju

“Istina je da ja ovakav stav o njemu imam još od ‘iskrivljenog hrvatskog’ i nije se promenio. Taj stav se nije pojavio sada kada je kantautor preminuo, pokoj mu duši. Mišljenja ne menjam često, a licemerno je kada pojedini pišu ružno o Balaševiću, a sada, kada sam ja izneo svoje mišljenje, kažu da sam prostak”.

Sin Arkana i Cece Ražnatović napominje da nikada nije vređao Balaševića.

“Ja ga vređao nisam, nemam razloga, ne znam zašto sam ‘prostak’ za razliku od njih koji su ga nazvali ‘gov…..’? Meni samo svakodnevno kroz glavu prolaze slike ubijenih, mučenih Srba, kolona gladne i uplakane dece i majki iz Knina, ‘Dara iz Jasenovca’, slike iz stratišta Jadovno, Stara Gradiška… A, podsećam, Balašević  je koncertom u Puli podržao upravo zločinačku akciju ‘Oluja’. Vidim da neki pokušavaju da ga operu tumačenjem njegovih reči da se tada samo šalio pred Hrvatima? Nije mi ni najmanje smešno, a iskreno, ne bi mi bilo ni da je, umesto izrečenog, rekao ‘šalu’ da je ‘hrvatski jezik iskrivljena verzija srpskog’. Bezveze šala. Još jednom, pokoj mu duši, ali izdajnike ne volim”.

PROČITAJTE JOŠ

MAKSA LUBURIĆA VELIČAJU U HRVATSKOJ: “ŽIVČANI BOLESNIK” – ubijen je uz psovanje majke ustaške

Na kraju je Veljko zaključio:

“Ja Srbin srpski čitam, pišem, u duhu srpskim duhom dišem, pa pesmom srpskom dižem rod. Svoj jezik svaki narod čuva: Zašto njime svojim rodom biva, njim slađe kuša uma plod”.

 

(Dnevne.rs/Kurir.rs)

Be the first to comment on "“POKOJ MU DUŠI, ALI IZDAJNIKE NE VOLIM” Veljko Ražnatović pojasnio svoje stavove o Balaševiću"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*