PITALI SU SEVERININOG SINA S KIM ŽELI DA ŽIVI, NJEGOV ODGOVOR POMERIO SVE SUDSKE GRANICE

PAR

Foto montaža: Dnevne.rs/Printscreen/Instagram/youtube

Advokatski tim Severine Kojić podneo je dve žalbe na presudu zagrebačkog Opštinskog građanskog suda koji je poznatoj pevačici oduzeo starateljstvo nad sinom i odredio da će dečak živeti s ocem.

Advokati su već pre podneli i zahtev za određivanjem privremene mere da otac, srpski poduzetnik Milan Popović, ne sme dete odvesti iz Hrvatske jer je od Severine ultimativno mailom zatražio da mu preda dečakov hrvatski pasoš.

“Jutarnji” neslužbeno saznajee da se u žalbi na dvadesetak stranica obrazlaže zašto Severina Kojić smatra da treba ukinuti presudu. Među ostalim, smatra da se sud upustio u odlučivanje s kim će dete živeti, a da pritom nije uzeo u obzir da dete ima pravo znati gde će živeti, da ga upoznaju s činjenicom gde bi mu trebao biti dom i da se, i prema Konvenciji UN-a o pravima deteta, dete mora pitati za mišljenje i upoznati sa svim pitanjima koja se tiču njegova privatnog života.

Advokati smatraju da kod donošenja presude nije bilo ostvareno temeljno ljudsko pravo na nepristrano suđenje, a u žalbi navode i niz činjenica koje je, po njihovom mišljenju, sud pogrešno ustanovio.

UKLETA TORBA MILADINOVIĆE ZAVILA U CRNO: Prepuklo srce bratu pokojnog vozača autobusa kog su napali zbog prtljaga

Do odluke višeg suda Severina Kojić će morati poštovati pravosnažnu odluku kojom je određeno da dečak živi s ocem. Svaka dalja odluka u vezi s pohađanjem škole i zdravstvenim pravima prepuštena je Milanu Popoviću, koji se o tome više ne mora usaglasiti sa Severinom.

Neni advokati smatraju da su opravdani predlozi da se pred drugom odlukom suda sprovede rasprava. Ako se ustanovi da je bilo bitne povrede zakona pri sudskom odlučivanju, mogu se zatražiti objašnjenja o tome ili sprovesti provera istinitosti navoda.

 

(Dnevne.rs/Espreso.rs/izvor: telegram)