PAŽNJA, PUN MESEC u Ovnu (16. oktobar): Napokon će vam se desiti nešto neverovatno, ali samo ako poštujete OVA PRAVILA!

pun

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Astrološki najvažniji događaj ove nedelje je pun Mesec u Ovnu, koji nam nosi kosmičku municiju da srušimo barijere i osvojimo svoju samostalnost. Samo, pazite…

Ova sedmica ima more aspekata, neki su blaži, a neki potpuno divlji, svadljivi i nekooperativni. Naglašeno kardinalno nebo govori da niko neće popustiti. A trebalo bi. Svako pomalo. Vaga insistira na diplomatskom rešavanju situacija, ali stisnuli su je malo jači igrači.

Iako Vagu smatraju znakom “hoću-neću-ne znam kuda ću”, ne nasedajte na taj kliše, Vaga zna da oduva baš kao Ovan, samo to čini s dosta manira i uglađeno, za razliku od Ovna.

[adsenseyu4]

Najistaknutiji kosmo događaj je pun Mesec, u njemu se sažimaju svi kardinalci, pa je ove nedelje možda najvažnije o njemu govoriti, prenosi Sensa.

Predstojeći pun Mesec u Ovnu dolazi 16. oktobra u 06:23, zajedljiv, emocionalno osetljiv, strastven i sa žarom. Svaki pun Mesec označava energetski vrhunac koji obasjava sve što dolazi u završni krug našeg trenutnog života.

pun

Pun Mesec takođe deluje kao katalizator emocionalnih stanja, poput katarze, otvara vrata koja nas čiste od energetskih prepreka, razbijajući brane naših unutrašnjih ograničenja.

To naročito važi za ovaj puni supermesec koji je impulsivan, akcijski orijentisan i izaziva hemijsku reakciju između osećanja i proaktivnog borilačkog podsticaja.

[adsenseyu1]

Bićemo primorani da zauzmemo stav i izborimo se za sebe

Mesec sažima naše uobičajene reakcije i instinktivne obrasce ponašanja koji će ovaj put pokretati kardinalne kvalitete Ovna s jakim naglaskom na individualističkom “Ja sam”. Na ovaj ili onaj način (više će se odraziti na one koji svoje ja nesvesno potiskuju i ugrožavaju vlastiti identitet, za ostale će to biti lakše) ljudi će tokom ovog punog Meseca biti primorani da zauzmu stav, vlast za sebe u svoje ruke.

plavi-pun

Foto: pixabay /dnevne.rs

Moguće je da uticaj Meseca dovede do žestine, izliva strasti i borbe za subjektivnu istinu, pod pritiskom, hitno, gotovo kao da je pitanje života i smrti i još snažnije, a jačina će zavisiti o tome u kojoj smo meri potisnuli sebe i kako smo ignorisali svoje želje i potrebe u zadnje vreme. Ako ste skloni guranju pod tepih, pod uticajem ovog punog Meseca, moglo bi sve izleteti snagom 1000 vulkana.

Otpor prema nametanju i prisili

Veza između ovog Meseca i Velikog Šok Terapeuta Urana pogoršava situaciju i u nekoj meri donosi neodređenost i nepredvidljivost postupaka.

[adsenseyu1]

Vrlo je izgledno da pojedinci postanu tvrdoglavi i skloni kontriranju, pogotovo ako se na njih vrši pritisak. Pokušaj nametanja dnevnog reda i prisilnih zadataka mogao bi naići na otpor i odbijanje. Ovo je vreme kao kruna ostvarenja pojedinca, potreba da se naš glas odvoji od onih drugih, glas koji se u nama čuje mnogo dublje od običnog spoljnog manifestovanja.

Birajte bitke i pazite se vatre

pomracenje

pixabay

Praiskonski instinkt za preživljavanjem snažno naglašava vladar punog Meseca, Mars. Mars se pridružuje Plutonu u Jarcu i u toj vezi rađa se žudnja, moć, učiniti ili umreti – odlučnost. Ova mešavina energije je eksplozivna i plamteća kao Molotovljev koktel, što automatski znači i upozorenje za marsovske ličnosti (Ovan, podznak Ovan, naglašen Mars u ličnom horoskopu), pripazite da vas ne ponese divlja impulsivnost.

[adsenseyu1]

Ova uzavrela atmosfera punog Meseca zahteva zrelost i obzirnost prema svojim i tuđim emocijama. Ne ispaljujte sve bojeve glave odjednom, bez reda i redosleda, iako ovaj pun Mesec daje kosmičku muniicju koja nam omogućava da rušimo barijere i spalimo mostove koje se ne isplati održavati kako bismo osvojili svoju samostalnost, pripazite da ne poginete od sopstvene vatre. Bitku birajte i vodite računa o drugoj strani.

Astrolog Stella Neutronica

(Dnevne.rs /prva.rs /Izvor: lovesensa.rs)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]