OVO SU PET NAJČEŠĆIH LAŽI FRIZERA: Koliko često zaista treba da se šišamo? (INFO)

makaze

Foto: opusteno.rs

Da li šišanje ubrzava rast kose i koliko je svakodnevno šišanje zaista štetno?

1) Morate da kratite krajeve svakih šest nedelja
Većina frizera će vam reći da treba da kratite krajeve kose na svakih šešt nedelja, ali postavlja se pitanje ko ima toliko vremena i novca da posećuje frizerske salone tako često? Žene koje ne peglaju kosu i retko koriste fen ne moraju da krate krajeve kose na 5 do 6 meseci.

[adsenseyu5]

2) Svakodnevno pranje kose je loše
Mnogo ste puta čuli da je svakodnevno pranje kose najgora stavra koju možete da uradite svojoj kosi. Zapravo, problem ne predstavalja pranje kose koliko sušenje posle pranja. Ako svakog dana perete kosu, ali ne koristite fen, presu za kosu ili figaro, nemate razloga za brigu. Potrudite se samo da odaberete što laganiji šampon i regenerator.

3) Nemojte nikada da kratite krajeve same
Sasvim je razumljivo što vas frizeri to savetuju. To je njihov posao, ali ako imate neku jednostavnu frizuru, možete i sami da skratite ispucale krajeva. Ako se odlučite na ovakav potez, ipak bi trebalo da povedete računa da ne koristite kuhinjske makaze. Najbolje bi bilo da uložite u par profesionalnih makaza.

4) Skraćivanje ispucalih krajeva će ubrzati rast kose
Skraćivanje ispucalih krajeva, nažalost, neće ubrzati rast kose. Krajevi će vam izgledati zdravije, to je tačno, ali vaša kosa neće brže rasti.

5) Češljanje je dobro za vašu kosu
Ne uvek. Oni koji imaju kovržavu ili oštećenu kosu trebalo bi da izbegavaju češljanje jer će time dodatno oštetiti dlaku. Bolje je da umesto toga, nanesu malo ulja na krajeve. Oni koji imaju jaku kosu svakako treba da je češljaju redovno jer će na taj način podstaći razmenu prirodnih ulja.

[adsenseyu1]

(besnopile.rs)