OVO JE NAJLAKŠI NAČIN DA SAČUVATE JETRU

sunce

Foto: pixabay

Na zdravlje jetre mogu da utiču loše određeni lekovi, nepravilna ishrana, kao i bakterijske i virusne infekcije

Jetra je biohemijska laboratorija našeg organizma. Ovaj organ je zaslužan za razgradnju otrova koji se proizvode u telu, piše Stvarukusa.rs.

[adsenseyu4]

Na zdravlje jetre mogu da utiču loše određeni lekovi, nepravilna ishrana, kao i bakterijske i virusne infekcije.

Da biste bili zdravi, vaša jetra mora da bude zdrava, a problem se javlja zbog toga što, dok već ne bude kasno,nema simptoma oštećenja ovog važnog organa. Zato je važno da je redovno čistite, naročito ako ste ljubitelj jake, začinjene hrane i alkoholnih pića.

Jedan od najjednostavnijih načina čišćenja i detoksikacije jetre je pomoću suvog grožđa. Najpre izaberite kvalitetno suvo grožđe. Prepoznaćete ga po tome što su zrna smežurana, ne sijaju, nisu previše tvrda, ali ni previše mekana.

Izbegavajte zrna koja su vidno oštećena. Najbolje bi bilo da pronađete zrna koja imaju i malu peteljku, to pokazuje da je reč o prirodnom proizvodu.

Kako se priprema sredstvo za čišćenje jetre:

[adsenseyu1]

1. Ujutru stavite pola šolje suvog grožđa u vodu i ostavite da stoje oko 15 minuta. Zatim ih dobro isperite pod mlazom vode.

2. Oprana zrna stavite u šolju prokuvane, ali ohlađene vode. Neka suvo grožđe stoji u vodi 24 sata.

3. Sledećeg jutra, pre doručka, popijte tečnost i pojedite suvo grožđe. Ležite u krevetu oko 1,5 do 2 sata držeći toplu kompresu ili flašu tople vode na desnoj strani stomaka.

Ovaj postupak ponavljajte jednom nedeljno oko mesec dana, i to dva puta godišnje.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Stil.kurir.rs /Izvor:stvarukusa.rs)

[adsenseyu2]