OPŠTA POMAMA ZA OVOM BILJKOM U SRBIJI: Donosi zaradu i do 12.000 evra po hektaru, a možete je gajiti i u bašti!

biljka

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Ovo područje je idealno za uzgajanje ove biljke koja donosi ogroman novac!

Aronija je u poslednje vreme postala izuzetno popularna i sve traženija, a prema rečima stručnjaka naše države su idealne za njen uzgoj.

Ona je odlična hrana zbog niskog sadržaja kalorija i visokog sadržaja vitamina i minerala. Vlo je bogata antioksidansima koje sadrži više nego borovnica, kupina, malina ili crna ribizla.

Sadnice aronije dostižu pun rod u osmoj godini, daju do 10 kilograma po žbunu, a trenutna cena je euro za kilogram prve klase.

Prema nekim procenama po hektaru može da donese prihod od čak 12.000 eura!

NAJMOĆNIJI DAN U POSLEDNJIH STO GODINA: 11. novembra 2018. otvorite srce i desiće se čudo!

Neki od proizvođača kažu da je prilično lako uzgojiti aroniju u sopstvenoj bašti, a potrebno je da imate malo slobodnog mesta. Nije komplikovana za održavanje, a zreo žbun u nekim uslovima može dati i do 17 kilograma ploda.

Plodovi aronije sadrže vitamine A, C, B2, B6, E, kao i minerale: kalijum, kalcijum, gvožđe, mangan, jod, fosfor. Aronija efikasno pročišćava ljudski organizam od štetnih sastojaka i teških metala i zbog toga se smatra vrlo korisnom preventivom protiv malignih oboljenja.

Mnoge studije su pokazale da aronija ima i antikancerogeno dejstvo, jer u velikom procentu “ubija” maligne ćelije tumora mozga, pluća, dojke, debelog creva i jetre. Pored toga, aronija usporava proces starenja organizma i sprečava razvoj hroničnih bolesti.

Ova biljka je pravo čudo i dar od Boga, pa bi je trebali iskoristiti maksimalno, a ako se ukaže prilika i da je sami sadite i zaradite na njoj zašto da ne.

(Dnevne.rs/Izvor:Kurir.rs)