ONE SU POZNATE LIČNOSTI za koje VANTELESNA OPLODNJA nije TABU TEMA i otvoreno su pričale o tome

vto

Foto: dnevne.rs/pixabay

Dok je za mnoge vantelesna oplodnja tabu tema, ove poznate ličnosti su o svojim iskustvima, svojim pobedama, pa i porazima na tom polju otvoreno pričale. Svetlana Ceca Ražnatović, Ivana Peters, Seka Aleksić su svojim primerima inspirisale mnoge žene da ne odustanu od želje za majčinstvom.

IVANA PETERS – POSLE PUNO MUKA RODILA SAM SARU

Ivana Peters oduvek je maštala da postane majka. Svoju želju uspela je da ostvari 2006. kada je na svet donela prelepu devojčicu Saru.A samo godinu dana posle velikog događaja pevačica je u intervjuu za “Blic ženu” otkrila sve detalje duge i neizvesne bitke koju je ova mama herojski podnela.

– Imala sam policistične jajnike i morala sam to da saniram. Posle operacije ostao mi je samo
jedan zdrav jajnik i moje šanse da postanem majka postale su još manje –  rekla je Ivana.

Zatim je usledio još jedan zdravstveni problem, endometrioza. I njega je pobedila. Potom se udala za Aleksandra Petersa.

[adsenseyu4]

– Jedini način da ostanem u drugom stanju bila je vantelesna oplodnja. Suprug Aleksandar
je znao za moje zdravstvene probleme, tako da je od samog početka bio uz mene. To nam
nije predstavljalo nikakav problem, pa smo se odmah bacili na posao – ispričala je.

Ivana je bila veoma disciplinovana trudnica, ostavila je i cigarete.

– Mislim da sam tada bila najzdravija u životu – istakla je .A kad je Sara došla na svet, sreći nije bilo kraja.

– Kada sam se probudila, rekli su mi da sam rodila ćerku. Sećam se da sam onako bunovna
uspela da kažem: “Zezate me”. Sva sreća da smo Saša i ja kupovali garderobu u svim mogućim bojama, pa je Sara mogla sve to da nosi – otkrila je.Beba je rođena zdrava, a mama je osetila najveću sreću jer, kako je poručila, nema veće ljubavi od one koja spaja majku i dete.

SVETLANA CECA RAŽNATOVIĆ – PREDRASUDE ME NISU ZANIMALE

Muzička zvezda Svetlana Ceca Ražnatović je početkom jula 2007. javno priznala da je svoje prvo dete, Veljka, rodila posle vantelesne oplodnje.

– Imala sam samo 22 godine kad sam otkrila da imam problem da zatrudnim, pa sam se opredelila za program vantelesne oplodnje u bolnici „Narodni front”, kod doktora Milenka Proročića, koji je izuzetan stručnjak. Nisu me interesovale predrasude koje su u to vreme vladale u Srbiji, jer sam više od svega želela da dobijem dete.

[adsenseyu1]

Moj pokojni suprug me je apsolutno podržao i učestvovao sa mnom u kompletnom programu, iako je bilo evidentno da on nije imao problem, budući da je već imao sedmoro dece – izjavila je 2009. za “Pres” Ceca, koja je 1995. rodivši sina Veljka prvi put postala mama.Drugi put je zatrudnela prirodnim putem i 1998. na svet donela ćerku Anastasiju.

GOCA TRŽAN – OSEĆAM SNAŽNU POTREBU DA PONOVO POSTANEM MAMA

Sedam godina nakon rođenja ćerke Lene i tri godine nakon početka njene veze sa bubnjarem Rašom Novakovića pevačica Goca Tržan je 2015. odlučila – pokušaće sa vantelesnom oplodnjom i postaće drugi put mama.

– Osećam snažnu potrebu. Kad vidim trudnicu, ne mogu da kažem kako osećam zavist, jer to ne bi bilo tačno, već postanem pomalo tužna – izjavila je Goca prošle godine za magazin “Stori”.

Njena želja ne prestaje, ali zasad planovi stoje. A njeni fanovi navijaju da pevačica ostvari svoj cilj.

TIJANA DAPČEVIĆ – VANTELESNA OPLODNJA KAO OTVORENA MOGUĆNOST

O drugoj bebi razmišlja i Tijana Dapčević. Pevačica, koja sa suprugom Milanom ima sina Vuka, ne beži od vantelesne oplodnje.

– Vuk svakodnevno Tijani i Milanu govori kako hoće brata ili sestru. I ona želi još jedno dete i svesna je da više ne treba da čeka. Međutim, pošto već mesecima Tijana ne može da zatrudni prirodnim putem, zajedno su odlučili da krenu na veštačku oplodnju. Ona nema problem sa tim i nije joj teško da se pridržava svih uputstava lekara – ispričala je 2014. za magazin “Hello” njena bliska prijateljica.

[adsenseyu1]

ANITA MANČIĆ – NEĆU IMATI DECE, MIRIM SE SA TIM

Glumica Anita Mančić je svojom ispovešću za “Blic ženu” privukla veliku pažnju, posebno žena koje su joj čestitale na iskrenosti.

– Deset godina vodila sam tešku borbu da postanem majka, nažalost bezuspešno. To je veliki atak na organizam. Telo je počelo da se buni, zato sam odustala od te borbe. Razmišljala sam i da usvojim dete – ispričala je Anita kako je izgledala borba za potomstvo nje i njenog partnera Bojana, a onda i istakla da se pomirila sa činjenicom da neće postati majka.

(Dnevne.rs /Izvor:Žena.Blic.rs)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]