ODLIČNA IDEJA: Ona redovno sipa tečnost za ispiranje usta u veš mašinu, ovo je trik koji će i vas osvojiti! (VIDEO)

ves

Foto: Youtube printscreen / BuzzFeedVideo

Praktičnih trikova nikad dosta – naročito onih koji bukvalno spašavaju u poslednji čas!

Neki od njih su i trikovi sa pranjem garderobe, koji su vrlo jednostavni, a poslužiće vam za dobru higijenu, dasprečite skupljanje odeće i izbledele boje, kao i da ispeglate stvari na brzaka, i to bez pegle!

1. Slana voda čuva boju farmerki

Ako želite da vaš omiljeni par džinsa ostane kao nov, perite ga na sledeći način – stavite farmerice u činiju, prelijtečinijom vode, pa dodajte činiju soli i lepo natopite tkanunu svuda. So će sačuvati boju i sprečiti proces izbeljivanja.

[adsenseyu1]

Isti efekat možete da postignete i ako ih zamrznete na 24 sata! Stavite farmerke u plastičnu kesu i ostavite ih u zamrzivaču na jedan dan, i sprečićete raspadanje i ukloniti neprijatne mirise.

2. Fen umesto pegle

Da li ste znali da umesto pegle možete da koristite fen za kosu?! Probajte, efekat je odličan!

Pranje veša
Foto: Youtube printscreen / BuzzFeedVideo

3. Da se garderoba nikad ne skupi

Ako vas najviše nervira kada vam se odeća nakon mašinskog pranja skupi, ne brinite, rešenje je jednostavno –koristite hladnu vodu! Osim što će sprečiti skupljanje odeće, pomoću hladne vode veš u boji neće izbledeti.

[adsenseyu1]

4. Sveža i čista odeća

Belom vešu dodajte čašu sirćeta u ciklusu ispiranja, a tamnom čašu soli. Iznenadićete se koliko dugo će ostati svež!

5. Očistite bubanj

U bubnju veš mašine nakupljaju se brojne nečistoće koje ne uspeju da se izbace tokom ceđenja veša i izbacivanja vode. Ali, postoji odličan način da ga očistite – u praznu veš mašinu sipajte pola šolje vodice za ispiranje usta i uključite ispiranje. Ostaćete bez teksta kada vidite koliko je bubanj čist!

Pogledajte video sa sjajnim trikovima!